Kaip rašoma LDDP frakcijos kreipimesi į Generalinį prokurorą Kazį Pėdnyčią ir Valstybės saugumo departamento direktorių Mečį Laurinkų, kompiuterinio žaidimo siužetas paremtas akivaizdžiu smurto propagavimu, todėl prašoma "neatidėliotinai imtis įstatymais numatytų priemonių aukščiau minėto ir į jį panašių žaidimų platinimo sustabdymui bei kaltųjų sudrausminimui".

Animaciniame žaidime siūloma lošti "rusišką ruletę" su Č. Juršėno atvaizdu, kuriame lieka kulkos skylės po "nesėkmingo" šūvio iš revolverio.

LDDP pirmininkas Česlovas Juršėnas garsėja geru humoro jausmu ir yra surinkęs gausią savo paties karikatūrų kolekciją.

Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos rinkimų štabas žaidimą įvertino kaip "juodųjų" rinkimų technologijų panaudojimą prieš oponentus.

Koalicijai priklauso LDDP, Socialdemokratų partija, partija "Naujoji demokratija" ir Lietuvos rusų sąjunga, jai vadovauja kadenciją baigęs prezidentas A. Brazauskas.

Koalicija kreipėsi į Politinės garbės ir etikos komisiją, prašydamos šiuos faktus įvertinti ir paskelbti savo vertinimą visuomenei.

Komisiją, artėjant Seimo rinkimams, sudarė devynios partijos, pasirašiusios politinės garbės ir etikos kodeksą, inicijuotą LDDP ir Socialdemokratų partijų. Pakto nepasirašė kairiųjų bloko varžovai rinkimuose - konservatoriai, krikdemai bei "Naujosios politikos" bloko atstovai - liberalai, socialliberalai, centristai ir modernieji krikdemai.