Minsko miesto vykdomojo komiteto penkiolikos asmenų delegacija penktadienį atvyksta dviem dienoms į Vilnių susipažinti su Vilniaus miesto tarybos struktūra ir darbu.

Anot vizito programos, delegaciją, vadovaujamą Minsko Vykdomojo komiteto tarybos pirmininko pavaduotojo G. Peršino, penktadienį priims Vilniaus miesto mero pirmasis pavaduotojas Algirdas Kudzys.

Minsko delegacijos susitikimuose su įvairiais savivaldybės komitetais bus kalbama apie rinkimų į Vilniaus savivaldybę sistemą ir organizavimą, savivaldybės struktūrą, darbo formas ir metodus, perėjimo prie rinkos ekonomikos sąlygų patirtį bei kitais klausimais.

Kaip žinoma, Lietuvos URM praėjusią savaitę pareiškė, kad Baltarusijos valdžios sprendimas paskirti taikių Lietuvos gyventojų žudynių organizavimu įtariamą generolą Vladimirą Ushopčiką gynybos ministro pavaduotoju neatitinka geros kaimynystės santykių dvasios ir gali turėti neigiamos įtakos tolesnei dvišalių santykių plėtrai.

Tačiau Vilniaus savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Romualdas Tarvydas nemano, kad toks požiūris taikytinas ir Minsko savivaldybės delegacijai.

"Čia ne politinis reikalas. Tai grynai dalykiniai reikalai dėl tarybų darbo patirties", BNS teigė R. Tarvydas.

Anot jo, Minsko savivaldybės delegacijos vizitas "derintas labai seniai" ir "nematom reikalo politizuoti šio įvykio".

Visiškai kitokios nuomonės yra Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Audronius Ažubalis, kuris BNS korespondentui pareiškė nusistebėjimą dėl šio vizito.

"Net jeigu tai yra miesto delegacija, tačiau tai vis dėlto sostinės delegacija, Vilniaus savivaldybės politikai turėtų elgtis apdairiau", sakė A. Ažubalis.

Anot jo, Lietuvos sostinei, "kuri turi daug ryšių su garbingomis pasaulio sostinėmis, tokie kontaktai kaip šis garbės nedaro".

Pasak A. Ažubalio, "savivaldybės politikai turėtų žinoti, kas darosi kaimyninėje valstybėje", o jeigu nežino, "gali kreiptis į Lietuvos Vyriausybę, ar, pagaliau, į Seimo URK".

Lietuvos URM Minsko delegacijos vizito nekomentavo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją