"Tokių žaidimų negali būti", dienraščiui "Lietuvos rytas" pareiškė VSD generalinis direktorius Mečys Laurinkus.

Jis taip atsakė į klausimą, ar po tariamo Lietuvos žvalgo "demaskavimo" Rusijoje Lietuva gali atsakyti panašiu veiksmu.

Anot jo, "kai nustatomi Lietuvos saugumą pažeidžiantys faktai arba prieš valstybę nukreipti veiksmai, apie tai ir paskelbiama. Jeigu bus atskleisti tokie faktai, pranešime".

VSD vadovas sukritikavo Rusijos FST interpretacijas, neva tariamas Lietuvo žvalgas JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) užsakymu turėjo įsibrauti į FST kompiuterių tinklus.

"Tokių CŽV užsakymų Lietuvos saugumui, kaip teigė Rusijos FST, apskirtai negali būti. Manau, amerikiečiams Lietuvoje nereikia ieškoti interneto įsilaužėlių, nes jie gali turėti savų ir daug geriau pasirengusių. Buvo sugalvota juokinga ir kvaila istorija", sakė M. Laurinkus.

Rusijos FST praėjusią savaitę paskelbus apie neva sulaikytą Lietuvos pilietį, įtariamą šnipinėjimu, VSD pareiškė, kad "nevykdė ir nevykdo priešiškos ar ardomosios veiklos Rusijos Federacijos atžvilgiu".

VSD taip pat užtikrino, kad šnipu įvardintas 24 metų vilnietis Pavelas Iljinas nėra ir nebuvo Lietuvos specialiųjų tarnybų darbuotojas ar agentas, be to, jis niekada nebuvo sulaikytas Rusijos FST.

Rusija ir anksčiau yra skelbusi apie sulaikytus tariamus Lietuvos žvalgus, tačiau paaiškėdavo, kad sulaikytieji nėra niekaip susiję su Lietuvos specialiosiomis tarnybomis.