DELFI skaitytojas Igoris atsiuntė nuotrauką, kurioje matyti Karoliniškėse ant automobilio nuverstas medis.

Savo ruožtu Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnysis sinoptikas Vytautas Sakalauskas DELFI informavo, kad trečiadienio popietę Vilniuje pradėjo formuotis škvalas.

„Stotyje visų duomenų dar negavome, bet matome, kad vėjas vietomis siekia ir 13 metrų per sekundę, tačiau kitose apskrityse gali būti dar stipresnis. Formuojasi lietaus kamuoliniai debesys, griaudi perkūnija, pakilo vėjas. Tai tiesiog trumpas vėjo sustiprėjimas perkūnijos metu – škvalas“, – įvardijo jis.

V. Sakalauskas ramino, kad šis gamtos reiškinys gali trukti vos 10 ar 20 minučių, galbūt pusvalandį, tačiau ne ilgiau valandos.

„Rytoj, ketvirtadienį, bus ramiau. Palis, bet trumpai. Lietūs nebus tokie intensyvūs kaip šiandien“, – sakė jis.

DELFI skaitytojas Vitalijus pasidalijo nuotraukomis iš poplūdžio Geologų gatvėje:

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas perspėja škvalo metu nestovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų. O žaibuojant ir griaudžiant patartina likti namuose, uždaryti langus, duris, dūmtraukių sklendes, ventiliacines angas, kad nebūtų skersvėjų. Taip pat būtina išjungti visus elektros prietaisus, nekalbėti judriojo ir stacionaraus ryšio telefonu.

Žaibuojant ypač pavojinga būti šalia vandens telkinių. Perkūnijai užklupus maudantis, žvejojant ar besiirstant valtimi, nedelsiant skubėkite į krantą. Griaudžiant nebėgiokite, nevažiuokite motociklu ar dviračiu, nelaikykite rankose metalinių daiktų.

Anot sinoptikų, škvalas - tai staigus, sūkuringas vėjo sustiprėjimas 8-iais metrais per sekundę per mažiau nei 2 minutes. Vėjo greitis gali siekti 20-30 metrų per sekundę ir daugiau.

Vakare skaitytojai siuntė ir nuotraukas, liudijančias apie Vilnių, Salininkus, ir Nemenčinės rajoną aplankiusią krušą.

Užfiksavote škvalo padarinių? Įamžinote šėlstančią stichiją? Siųskite nuotraukas el.p. pilieciai@defi.lt su prierašu „Stichija“!