„Per dvyliką metų augo ne tik šventės dalyvių skaičius, bet ir renginio koncepcija. Jei prieš keletą metų „Ančiukų lenktynės“ buvo gražus bei nuotaikingas labdaros renginys, orientuotas į jaunas šeimas, tai šiemet organizuojamos veiklos atitiks tiek mažiausiųjų renginio dalyvių, tiek paauglių ir jų tėvų lūkesčius“, – teigia Karolina Degutytė, Vilniaus Rotaract klubo prezidentė.

Renginio metu susirinkusiųjų laukė įvairios veiklos, įtraukiančios įvairaus amžiaus dalyvius: sportiniai užsiėmimai, galvosūkiai, amatininkų mugė ir specialus chemijos šou.

Labdaringas renginys „Ančiukų lenktynės“ organizuojamas siekiant surinkti lėšas gabiems, tačiau finansinių galimybių ugdyti savo talentus neturintiems vaikams. Kiekvieno renginio metu surenkama daugiau nei 4 000 EUR, kurie skiriami Vilniaus Rotaract klubo projekto „Ančiukų fondas“ globojamiems vaikams.

„Kiekvienas nupirktas ančiukas simbolizuoja jauno ir talentingo žmogaus svajonės išsipildymą. Vienam tai yra bilietas į išsvajotą konkursą, kitam – paprasčiausi sportiniai bateliai, kurių sau leisti neišgali jauno talento šeima. Kasmet padedame vaikams, kurių pasirįžimas auginti savo talentą ir siekti pačių aukščiausių rezultatų yra stipresnis nei jų šeimos finansinė padėtis“, – sako K. Degutytė.

2015 metais geranoriškų šventės dalyvių dėka paremti šeši gabūs Lietuvos vaikai: šešerių metų futbolo žaidėjas Gunar Samocetov, penkiolikmetė Lietuvos žolės riedulio žaidėja Dovilė Juraitė, respublikinių ir tarptautinių vokalo konkursų laureatė Deimantė Sadauskaitė, trylikametė smuikininkė Lėja Viktorija Voronovaitė, aštuoniolikmetė lengvaatletė ir trumpųjų distancijų bėgikė Lina Grišiūtė bei akordeonistė Eglė Bartkevičiūtė.