„Pernai negavome jokio atsako, patvirtinimo iš Vilniaus arkivyskupijos kurijos, kad jau esame išbraukti. Todėl šį kartą einame su pretenzija reikalaudami, kad įrašas apie tikėjimo atsisakymą būtų padarytas. Prie mūsų prisijungs ir dar nė karto akcijoje nedalyvavę žmonės“, - DELFI teigė Feministinio fronto atstovė Roberta Raudonytė.

Pasak R. Raudonytės, pažymėjimas apie RKB tikėjimo atsisakymą reikalingas pereinant į kitą konfesiją ar siekiant, kad mirties atveju artimieji neužsakytų religinių apeigų.

Bažnyčios kanonuose formalaus ryšio su bažnyčia nutraukimas yra numatytas kaip apostazės procedūra. Feministinio fronto tikinimu, Bažnyčia nesutinka padaryti įrašų krikšto knygose apie atsisakymą priklausyti jų bendruomenei ir neišduoda tai patvirtinančių liudijimų.

Fronto žiniomis, atsisakymo priklausyti RKB pažymėjimus anksčiau išduodavo Vilniaus vyskupas emeritas Juozas Tunaitis. Tačiau vėliau tokių liudijimų išdavimas sustabdytas - esą RKB nėra įpareigota teikti tokių liudijimų, o atsiskirti nuo RKB esą galima tik dvasiškai, o ne juridiškai.

Fronto atstovai tikina, kad bažnyčia savo bendruomenėje asmenis laiko per prievartą - Krikšto liudijimai išduodami, apie tai padaromi įrašai krikšto knygose, tačiau priešingas liudijimas neišduodamas.

R. Raudonytės teigimu, penktadienio popietę susitikę prie Katedros bokšto, jaunuoliai eis susitikti su Vilniaus vyskupu augziliaru Arūnu Poniškaičiu. „Esame susitarę dėl priėmimo, žiūrėsime, ką pasakys – tą patį, kaip pernai, ar ne. Bandysime, būsime atkaklūs, kol gausime“, - sakė pašnekovė.

Feministinis frontas save pristato kaip feministinę anarchistų organizaciją, kovojančią už lyčių galios sistemos ir apskritai visuomenėje vyraujančios sistemos dekonstravimą.