„Šiuo pilietiniu veiksmu siekiame parodyti, kad mums ne vis vien, kad mes neužmiršome draugų, kurių valstybė iki šiol tebėra sudraskyta“, – sakė M. Adomėnas.

Anot jo, praėjo jau aštuoneri metai, kai šimtai tūkstančių iš savo namų išvarytų gruzinų tebegyvena pabėgėlių stovyklose, okupuotose Gruzijos žemėse tebestovi Rusijos tankai, tebevyksta nuolatiniai atviri ir slapti išpuoliai prieš jauną Gruzijos valstybę ir trapią jos laisvę.

„Pasauliui tylint, okupacinė Rusijos kariuomenė kasnakt stumia okupacinės zonos riboženklius, plėsdama užgrobtą teritoriją ir grasindama bet kada perkirsti šalį pusiau“, – tvirtino parlamentaras.

Jo teigimu, būtina solidarizuotis su Gruzija ir parodyti, kad niekas nepamiršta.

2008 metų rugpjūčio 8-osios naktį tuometinis Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pradėjo puolimą Pietų Osetijai susigrąžinti. Gruzinų pajėgoms buvo pavykę užimti regiono sostinę Cchinvalį, tačiau į Gruzijos veiksmus atsakė separatistus remianti Rusija. Ji įvedė kariuomenę į regioną, vėliau – į kitus Gruzijos regionus ir pradėjo bombarduoti įvairius taikinius visoje šalies teritorijoje.

Po konflikto Rusija pripažino Pietų Osetijos ir Abchazijos nepriklausomybę, tačiau likusi tarptautinė bendrija jas laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.