Parengiamąjį susitikimą Vilniuje organizavo Užsienio reikalų ministerija ir JAV Baltųjų rūmų bei Valstybės departamento pareigūnai, padedami JAV ambasados Lietuvoje.

Pirmąją susitikimo dieną, birželio 29-ąją, vyko scenarijumi pagrįsta diskusija ir lauko demonstracija Vidaus reikalų ministerijos Pasieniečių mokyklos Branduolinio saugumo kompetencijos centre Medininkuose. Kitas tris dienas delegacijos derėjosi dėl Branduolinio saugumo viršūnių susitikimo baigiamųjų dokumentų. Buvo rengiami siūlymai tolesnei šalių narių ir tarptautinių organizacijų veiklai siekiant, kad branduolinės medžiagos, įranga ir technologijos būtų patikimai apsaugotos ir nepakliūtų į rankas teroristinėms ir kitokioms nusikalstamoms grupėms.

Branduolinio saugumo viršūnių susitikime, kuris vyks 2016 m. kovo 31-balandžio 1 dienomis Vašingtone, JAV, planuojama siūlyti konkrečius veiksmus dėl penkių tarptautinių organizacijų ir iniciatyvų veiklos branduolinio saugumo srityje. Šį penketuką sudaro Jungtinės Tautos, Tarptautinė atominės energetikos agentūra, Interpolas, Globali iniciatyva prieš branduolinį terorizmą ir Globali partnerystė prieš ginklų ir masinio naikinimo medžiagų platinimą.

Lietuvos diplomatai koordinuoja Interpolo veiksmų plano projekto rengimą.

2010 m. Vašingtone surengtas pirmasis Branduolinio saugumo viršūnių susitikimas, kuriame dalyvavo 47 šalys. Antrasis susitikimas vyko Seule, Pietų Korėjoje. 2012 m. Į Seulą buvo pakviestos penkios naujos šalys: Lietuva, Danija, Vengrija, Rumunija, Azerbaidžanas ir Gabonas. Praėjusiais metais Hagoje vykusiame trečiajame susitikime, kaip ir renginyje Seule, dalyvavo Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.