Tbilisio centre Gruzijoje skveras pavadintas Vilniaus vardu prieš 5 metus.

Trečiadienį, dalyvaujant Gruzijos premjerui Irakliui Garibašviliui ir Lietuvos Vyriausybės vadovui Algirdui Butkevičiui, Gruzijos teisingumo ministrui, Vilniaus miesto merui, ties A. Mickevičiaus ir Kęstučio gatvių sankryža esančiame skvere iškilmingai atidengtas Tbilisio merijos dovanotas Vilniaus ir Tbilisio miestų bičiulystės atminimo ženklas.

„Šis įvykis neeilinis ir aktualus mums visiems. Tikiu, kad Tbilisio skveras taps nauja vilniečių traukos vieta. Ilgainiui čia turėtų atsirasti ir Lietuvos bei Gruzijos skulptorių darbai, simbolizuojantys Tbilisį“, - sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Skvere taip pat įrengti Vilniui padovanoti suoliukai su Tbilisio inicialais. „Man šie suoliukai labai primena Gruziją ir Lietuvą: jie nutolę vienas nuo kito – nesusikalbėsi, bet ir tarsi kviečia ateiti į kitą skvero pusę prisėsti ir gražiai pabendrauti. Iš tiesų tai mūsų gerų santykių, mūsų šalių ir miestų draugystės simbolis“, - pastebėjo Vilniaus meras.

Dovana nuo vilniečių Vilniaus vardo skvere Tbilisyje yra skulptoriaus G. Umbraso „Stebuklų plytelė“.

Skvero atidaryme dalyvavęs Gruzijos ministras pirmininkas Iraklis Garibašvilis džiaugėsi ypatinga diena - „Kaip gruzinas, didžiuojuosi būdamas čia ir esu laimingas, matydamas tiek laimingų draugiškų veidų. Mes labai vertiname draugystę su Lietuva“.

2009 metais Vilniuje buvo pasirašyta Vilniaus ir Tbilisio susigiminiavimo sutartis. Šiemet spalį Vilniuje ir Tbilisyje vyko tradicinis Tbilisio miesto renginys „Tbilisoba“.