Pasak renginį organizuojančios reklamos agentūros MIA direktoriaus Mariaus Jovaišos, ledas gyvens tik savaitę, o filmas įamžins reginį visiems laikams.

Iki gruodžio 29 dienos Katedros aikštę papuoš 20 konkursą laimėjusių Lietuvos menininkų darbai. Renkant būsimuosius skulptūrų autorius buvo atsižvelgta, ar jų darbai atitinka temą "Lietuva pasitinka trečiąjį tūkstantmetį", ar gali būti gaminami iš ledo, taip pat svarbus buvo jų tinkamumas stovėti Katedros aikštėje, kuri yra Vilniaus arkikatedros bazilikos šventorius.

Ledo skulptūros bus vertinamos gruodžio 30 dieną. 2001 metų sausio 4 dieną Vilniaus Rotušėje bus surengta iškilminga skulptūrų parko kūrėjų apdovanojimo ceremonija. Renginio laimėtojas bus apdovanotas pagrindiniu 3 000 litų prizu, kurį įsteigė "Orbit Winterfresh".

Mėgstamiausią skulptūrą išrinks interneto svetainės www.ledoparkas.lt lankytojai, jos autoriui 1000 litų vertės prizą įsteigė "Omnitel". Laimėtojas galės pasirinkti jam tinkamiausią prizo išraišką - GSM eterio laiką, interneto paslaugas ar pinigus.

Kol kas Katedros aikštėje skuptūros dar tik kuriamos, aištė labiau panaši į ledo dirbtuves, nei į skulptūrų parką. Pasak projekte dalyvauyjančių menininkų, skulptūros bus baigtos ryt vakare arba poryt.