Anot pranešimo, labiausiai "pasisekė" Senamiesčio seniūnijai, kurioje miesto Savivaldybės iniciatyva išdygo dvi svarbiausios Vilniaus eglės - Rotušės aikštėje eglutė dar lapkričio 23-ąją, o Katedros - lapkričio 27 dieną. Abi šias eglutes praėjusį šeštadienį stebint rekordiniam skaičiui vilniečių, įžiebė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Gyventojus rekordiniu eglučių skaičiumi - net trimis - džiugina Grigiškių seniūnija - po eglutę puikuojasi šalia parapijos namų Kovo 11-osios gatvėje, šalia akcinės bendrovės (AB) "Grigiškės" bei šalia Grigiškių kultūros namų, kur papuošta auganti eglutė.

Jauniausią sostinės seniūniją vejasi Pilaitės seniūnas: pora eglučių pasodinta prie seniūnijos ir viena vaikų darželyje. Neatsilieka ir Žvėryno seniūnija, kur jau papuošta eglutė prie "Spar" parduotuvės ir dar ketinama eglutę puošti prie seniūnijos ir uždarosios akcinės bendrovės (UAB) "Žvėryno ūkis".

Penkių Vilniaus seniūnijų gyventojus džiugina po dvi Kalėdų eglutes: Karoliniškių - prie seniūnijos ir "Kemi" autoserviso, Antakalnio - priešais šv. Petro ir Povilo bažnyčią, prie seniūnijos, Rasų - skvere Pelesos ir Liepkalnio gatvių sankirtoje bei sporto aikštyne Filaretų gatvėje, Šeškinės - prie parduotuvės "Šeškinė EKO" ir šalia Šeškinės poliklinikos, Pašilaičių - prie seniūnijos ir gyva eglutė prie parduotuvės "Pas Juozapą".

Kitose trylikoje seniūnijų puikuojasi po vieną eglutę. Aukščiausios eglutės išsistiebė Vilkpėdės ir Žvėryno seniūnijose - net 18 metrų aukščio, nedaug atsilieka Žirmūnų ir Grigiškių seniūnijų eglutės - 15 metrų, kiek žemesnės eglutės - 12 metrų - Žvėryne, Viršuliškėse, Karoliniškėse, Verkiuose ir Antakalnyje.

Anot Vilniaus savivaldybės, bene išradingiausios buvo Žvėryno, Pašilaičių ir Grigiškių, Vilkpėdės seniūnijos, papuošusios gyvas eglutes. Pilaitės seniūnija eglutes ne tik papuošė, bet ir pasisodino.

Fabijoniškių gyventojams eglutę dovanojo verslininkas, Žvėryno gyventojams - sodo bendrija, Žirmūnams, Rasoms ir Šnipiškėms - gyventojai, Šeškinei eglutę dovanojo Lentvario girininkija, Naujininkams - Parudaminio girininkija, Lazdynams sidabrinę eglutę padovanojo kavinė "Lazdynų žibutė". Antakalnyje ir Karoliniškėse kartu su eglutėmis papuošti ir medžiai.