Jis atleistas už šiurkštų nusižengimą - nebuvimą darbe be pateisinamos priežasties. Anot savivaldybės, Š.Skučui pravaikšta fiksuota sausio 2–3 dienomis - tada jis, anot savivaldybės, jau turėjo pradėti eiti kontrolieriaus pareigas, į kurias jį grąžino teismas.

"Remiantis LR Valstybės tarnybos įstatymu, nebuvimas darbo vietoje be pateisinamos priežasties daugiau kaip vieną darbo dieną laikomas šiurkščiu tarnybiniu nusižengimu", - teigiama savivaldybės BNS pateiktame atsakyme.

Tuo metu pats Š.Skučas BNS sakė apie sprendimą grąžinti jį į pareigas sužinojęs sausio 3-ąją ir iškart po to - sausio 4-ąją - pasirodęs darbe.

"Ant mano gauto voko - sausio 3-os antspaudas, tad anksčiau ir negalėjau gauti, o sausio 4-ąją jau buvau darbe", - BNS sakė S.Skučas.

S.Skučas atleistas nuo sausio 25 dienos. Nuo to laiko iki naujo kontrolieriaus paskyrimo šias pareigas laikinai eis savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos vyresnioji patarėja Jurgita Levinienė.

Š.Skučas į kontrolieriaus pareigas buvo grąžintas po to, kai gruodžio 28-ąją teismas nusprendė, kad miesto taryba birželį jį atleido neteisėtai.

Š.Skučo pavardė žiniasklaidoje mirgėjo 2010-ųjų rudenį, kai jis pareiškė sulaukęs spaudimo iš tuometinio mero konservatoriaus Viliaus Navicko. Tuomet taip pat bandyta jį atleisti, bet nesėkmingai.