Švietimo darbuotojų atostoginiams Vilniuje, Švietimo skyriaus duomenimis, reikia 29,5 mln. litų.

Besitęsiant Vilniaus savivaldybės skolų istorijai, Vilniaus meras Rolandas Paksas savo atvirame laiške teigė, kad 94 mln. litų skolos biudžetui susidarė dėl to, kai savivaldybė, trūkstant lėšų, nusprendė mokėti atlyginimus mokytojams, o ne fizinių asmenų pajamų mokestį biudžetui.

Vilniaus savivaldybė kaltinama nesumokėjusi 94 mln. litų mokesčių.

Finansų ministerija dėl to kreipėsi į Valstybės kontrolę, o Seimo Biudžeto ir finansų komitetas - į Generalinę prokuratūrą.

Vilniaus savivaldybė pripažino 94,1 mln. litų fizinių asmenų pajamų mokesčio (FAPM) skolą valstybės biudžetui ir ketvirtadienį pateikė planą, kaip ją sumokės.

Sostinės administracija per 1998-1999 metus sukauptą skolą mokės iš savivaldybės privatizavimo fondo bei specialiųjų miesto biudžeto lėšų, kurios gautos už suteiktas mokamas paslaugas. Tai pat žadama rasti galimybių sumažinti išlaidas ir sutaupytas lėšas skirti skolai grąžinti. Be to, dalį skolos numatoma dengti pasiskolintomis lėšomis.

Vilniaus savivaldybė birželį jau sumokėjo valstybės biudžetui 2,7 mln. litų, o likusius 1,1 mln. litų žada sumokėti per artimiausias dvi dienas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją