Vadovaujantis Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo nuostatomis, išnagrinėjus pateiktus prašymus, 6 tūkst. prašymų (16,2 proc.) neatitiko įstatymo sąlygų ir buvo atmesti.

„Savivaldybėje įdiegtas pasitikėjimo telefonu numeris 211 20 40, kuriuo galima anonimiškai pranešti apie piktnaudžiavimą pinigine socialine parama, pavyzdžiui, apie nelegalų darbą, nelegalias pajamas, nuslėptas vaiko išlaikymui skirtas lėšas, alkoholio, psichotropinių, narkotinių medžiagų vartojimą ar platinimą, taip pat ir apie žmones, kuriems reikalinga socialinė parama“, – pranešime spaudai cituojama Socialinių pašalpų skyriaus vedėja Ieva Paberžienė.

Socialinių išmokų skyrius iš nelegalaus darbo kontrolę ir prevenciją vykdančių institucijų gavo informacijos apie 248 asmenis, galimai pažeidusius piniginės socialinės paramos skyrimo tvarką. Šie žmonės vykdė nelegalią veiklą, nuslėpė pajamas.

Maža to, buvo tikrinamos ir socialinių pašalpų gavėjų gyvenimo sąlygos. Po patikrų socialinės pašalpos neskirtos 525 asmenims.

Nuo 2014 metų sausio 1 dienos Savivaldybė socialinės pašalpų skyrimo funkcijas vykdys savarankiškai.