„Matyt čia yra jų politinis sprendimas, spėčiau susijęs su rinkimai. Nebandėme jų perkalbėti nei dėl to derėtis. Faktas yra, kad jie iš koalicijos išeina“, - BNS pirmadienį vakare po Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus susitikimo su „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovais sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos Vilniaus miesto savivaldybėje seniūnas Vincas Jurgutis.

Anot jo, šis pasitraukimas įtakos koalicijos darbui Vilniaus taryboje neturės.

„Susitikome, turėjome malonų pokalbį. Jie papasakojo apie įvairius dalykus, kaip galėtų būti Vilniaus mieste geriau. Mes iš esmės su dalykais sutinkame. Pritariame jų nuomonei, kaip geriau prižiūrėti daugiabučių administratorių veiklą ar ten dėl šilumos ūkio“, - kalbėjo V. Jurgutis.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcija gegužės 5 dieną pranešė, jog palieka Vilniaus tarybos valdančiąją koaliciją, tačiau pirmadienį tikino, jog dar derėsis su meru Remigijumi Šimašiumi dėl to, jog liktų su valdančiaisiais.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai Vilniaus savivaldybėje priklausė trys „tvarkiečiai“ - Rimas Andrikis, Juozas Imbrasas ir Gediminas Rudžionis. „Tvarkiečiams“ palikus valdančiuosius, koalicijoje liko keturios politinės jėgos, kurioms priklauso 31 iš 51 tarybos nario: Liberalų sąjūdis, Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos socialdemokratų partija ir partija „Lietuvos sąrašas“.