„Pirmiausiai, Vilniaus savivaldybės įmonė „Vilniaus miesto būstas“ nekeldina ir net nesiruošė keldinti šio asmens iš būsto. Socialiniai darbuotojai ne kartą lankėsi pas R. Miknevičių ir buvo pastebėta, kad būstas, kuriame jis gyvena, yra apleistas ir netvarkingas", - teigia Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktoriaus pavaduotoja Rasa Laiconienė.

„Jį globojančiai įgaliotinei, buvusios žmonos seseriai Margaritai Jankauskaitei ir ponui R. Miknevičiui buvo suteikta informacija apie pagalbą į namus ir dienos socialinės globos teikimo asmens namuose tvarką, tačiau Margarita nuo siūlomų R. Miknevičiui socialinių paslaugų atsisakė. R. Miknevičiaus situacija buvo nuolat stebima, žinoma, kad vyras gydėsi įvairiose ligoninėse, Margaritai pakartotinai buvo pasiūlyta pagalba, tačiau ji atsisakė", - teigia savivaldybė. 

Pasak savivaldybės darbuotojos, R. Miknevičiaus įgaliotinė Margarita sakė savivaldybei, kad nėra išlikusių dokumentų, patvirtinančių, kad butas buvo skirtas R. Miknevičiaus mamai, taigi, šiuo metu šį klausimą nagrinėja teisininkai.

„Be abejonės, ponui R. Miknevičiui mes padėjome ir esame pasiruošę padėti. Vilniaus miesto savivaldybės Socialinės paramos centras siūlė buityje paskirti socialinį darbuotoją, taip pat siūlė socialinės globos paslaugas, tačiau siūlymo kol kas buvo atsisakyta, taip pat savivaldybė svarsto galimybę bute, kuriame ilgai gyveno grafikas, tapytojas, heraldikos tyrinėtojas Raimondas Antanas Miknevičius, įsteigti muziejų", - sakė R. Laiconienė.

Vilniaus miesto savivaldybė teigia nuolat reaguojanti į pagalbos prašymus. Savivaldybės dispozicijoje yra apie 4 tūkst. socialinių būstų. Pasak savivaldybės, nuo 2011 iki dabar ne eilės tvarka jie yra padėję daugiau nei 24 asmenims ar šeimoms išsinuomoti socialinius būstus.

Kiekvienais metais Savivaldybė teikia socialines paslaugas daugiau nei 1600 senyvo amžiaus, vienišų žmonių, paramą maisto produktais kiekvienais metais gauna iki 30 tūkst. labiausiai skurstančių Vilniaus miesto gyventojų.

Ponas N. Puteikis buvo suklaidintas ir ateityje prašytume kreiptis tiesiogiai į savivaldybę, kur būtinai paaiškinsime, supažindinsime su situacija, kartu ieškosime sprendimų. Jei iš tikrųjų norima išspręsti problemą, užtenka parašyti laišką ar paskambinti.