Anot žurnalistės Indrės Makaraitytės, LLRA, mobilizuodama rinkėjus, nuveikė išties labai daug: „Jie dabar yra ant bangos. Galbūt negalima teigti, kad išgyvena savo aukso amžių, bet jie dirbo daug daugiau nei kitos partijos, mobilizuodami savo rinkėjus.“

Kaip LRT radijo laidoje „60 minučių“ kalbėjo Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) dėstytojas M. Jastramskis, LLRA išties yra vieni iš pagrindinių konkurentų Vilniuje. „Dešinieji šiek tiek užsižaidė, konservatorių lyderio paieškos nukreipia mūsų dėmesį nuo tokių žaidėjų kaip LLRA, kuri gali iškrėsti netikėtumų“, – sakė M. Jastramskis.

Jo manymu, labai svarbus aspektas yra tautinės mažumos Vilniuje, kurių yra ganėtinai nemažai. Be to, pasak politologo, tiek Valdemaras Tomaševskis, tiek jo partija paskutiniu metu labai smarkiai pradėjo pritraukti rusų balsus.

„Atsižvelgiant į Vilniaus etninę sudėtį, nenustebčiau, kad į antrą rinkimų turą galėtų patekti LLRA kandidatas. Pastebėkite, kad net ir Seimo rinkimuose ne vienoje miestų apygardoje į antrą turą išėjo LLRA kandidatas“, – kalbėjo M. Jastramskis.

Žiniasklaidoje jau buvo kalbėta, kad vienas iš LLRA kandidatų tapti sostinės meru galėtų būti buvęs energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

Sostinės mero posto siekti ketina ir Liberalų sąjūdžio narys Remigijus Šimašius, o Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai dalyvauti mero rinkimuose pakvietė buvusią finansų ministrę Ingridą Šimonytę.

Naujos kadencijos savivaldybių rinkimai vyks kitų metų kovo 1-ąją. Kartu bus surengti ir pirmieji tiesioginiai merų rinkimai.

Pagal Konstituciją, savivaldybių tarybų kadencija trunka ketverius metus. Lietuvoje iš viso yra 60 savivaldybių.