Realiausias kandidatas į šį postą yra savivaldybės Paslaugų ir miesto ūkio komiteto pirmininkas, liberalas Artūras Zuokas. Jo kandidatūrai pritarė Vilniaus miesto tarybos Liberalų frakcija bei partijos valdyba.

Praėjusią savaitę A. Zuokas, susitikęs su visų Tarybos frakcijų nariais, užsitikrino valdančiosios koalicijos partnerių - konservatorių ir Lenkų rinkimų akcijos - atstovų paramą mero rinkimuose.

Liberalai Vilniaus miesto taryboje yra sudarę koaliciją su Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovais. Iš viso ši koalicija Vilniaus miesto taryboje turi 30 vietų iš 51.

A.Zuoko kandidatūrą turėtų palaikyti ir Naujosios sąjungos atstovai, priklausantys opozicijai Vilniaus miesto taryboje. Taryboje taip pat yra Centro frakcija ir opozicinės socialdemokratų bei LDDP frakcijos. Pastarosios dvi A. Zuoko kandidatūros nepalaikys.

Kaip BNS sakė Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos vadovas, tarybos narys Rimantas Vaitkus, a ntradienį vyko frakcijos posėdis, kuriame buvo nuspręsta, jog tiek LDDP, tiek socialdemokratai balsuos "prieš", bet savo kandidato į mero postą nekels.

Po kovo mėnesį įvykusių savivaldybių rinkimų Vilniaus miesto meru buvo išrinktas Liberalų sąjungos pirmininkas Rolandas Paksas, tačiau jam tapus ministru pirmininku, turi būti išrinktas naujas meras.