Toks pasiūlymas sostinės merui pateiktas po to, kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas savo sprendimu galutinai pripažino, kad A. Zuokas pažeidė įstatymą, supainiojęs privačiuosius ir viešuosius interesus.

"Vilniečiai jau dvejus metus buvo liudininkai Vilniaus mero nekompetencijos, nepagrįstų pažadų dalijimo, tarnavimo monopolijų interesams, kuriuos maskuodavo grandioziniai, milijonus kainuojantys viešųjų ryšių triukai. Šiuos Vilniaus mero bruožus teismo sprendimas papildė dar vienu: įstatymo pažeidėjas. Negana to, jis pažeidė įstatymą būtent ten, kur iš mero reikalaujama didžiausio sąžiningumo ir skaidrumo, kai duodamas priesaiką jis įsipareigojo susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių viešuosius interesus", - tvirtina konservatoriai.

Jų nuomone, A. Zuokas turėtų sąžiningai prisiimti atsakomybę tiek už miesto problemas - katastrofiškai išaugusį miesto įsiskolinimą, vis labiau įsigalinčią "šiukšlių ir šilumos" monopoliją, šilumos kainų augimą, gresiantį chaosą viešojo transporto sistemoje, nesprendžiamas socialines miesto problemas, - tiek už skandalų ir plataus masto korupcijos šešėlio lydimą jo vadovaujamos koalicijos veiklą, kurią vainikavo paties mero pripažinimas įstatymo pažeidėju.

"Artūras Zuokas turėtų nedelsdamas atsistatydinti iš Vilniaus mero pareigų. Lietuvos sostinė nusipelnė, kad į pirmininkavimą Europos Sąjungai miestą vestų garbingas, sąžiningas ir kompetentingas vadovas", - pareiškė Vilniaus Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai.

Jie ragina A. Zuoką pagaliau parodyti pagarbą Lietuvos įstatymams bei teismo sprendimui ir pasitraukti iš užimamų pareigų, o išrinktuosius vilniečių atstovus miesto Taryboje kviečia suformuoti naują daugumą, kuri nešališkai, sąžiningai, kryptingai ir kompetentingai tarnautų visų vilniečių bei Lietuvos sostinės bendrajam gėriui.