„Didžiausiai teritorinių inspekcijų turi vadovauti nuolatinis vadovas, todėl sutarėm, kad Valstybinė mokesčių inspekcija jau rugsėjį paskelbs jo atrankos konkursą“, — sakė R. Budbergytė, kurios komentarą BNS perdavė Finansų ministerijos atstovai.

Šiuo metu laikinai Vilniaus apskrities VMI vadovauja Edita Glumbakienė.

„Kodėl daugiau nei 4 metus nebuvo paskelbtas konkursas į Vilniaus apskrities VMI viršininko pareigas atsakyti galėtų tik buvęs VMI viršininkas, kuris turėjo priimti tokį sprendimą“, - BNS sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovas spaudai Darius Buta.

Dabartinis VMI viršininkas Dainoras Bradauskas inspekcijai vadovauja jau daugiau nei metus - šias pareigas pradėjo eiti 2015 metų pavasarį.

Pasak D.Butos, jis nusprendė, kad pereinamuoju laikotarpiu institucijai geriausiai gali vadovauti žmogus, gerai išmanantis mokesčių administravimą ir vadybą.

„Konkursas bus skelbiamas iškart po reorganizacijos“, — teigė VMI atstovas.

Nuolatinių vadovų taip pat neturi Alytaus ir Telšių apskričių Valstybinės mokesčių inspekcijos, tačiau pastarųjų neliks, gruodį pabaigus reorganizaciją. Tuomet liks Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apskričių VMI.