Vėlyvojo baroko architektūros paminklas, sovietmečiu paverstas daržovių sandėliu, prisipildys specialiai šiai erdvei sukurtų šiuolaikinio meno kūrinių, skirtingai interpretuojančių Vilniaus istoriją, visuomenės aktualijas ir bažnyčios kaimynystėje gyvenusio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio palikimą.

"Po ketvirčio amžiaus dulkėmis radome ne tik sovietinio režimo deformuotą šventovę, bet ir daugiasluoksnį istorinį pasakojimą. Aplinka padiktavo renginio viziją, kviečiančią profesionalius menininkus kurti daugiabalsį dialogą su Vilniaus dailės akademijos studentais ir pradedančiais kūrėjais", - sakė vienas renginio organizatorių architektas Alvydas Babraitis.

Buvusios bažnyčios erdvėje bus eksponuojama Aurio Radzevičiaus tapybinė instaliacija "Lazarus", Aistės Kisarauskaitės tapybos darbų serija "Civilinė byla Nr. 2-7746-967/2015", Rimo Sakalausko video objektas "Posėdis", Audriaus Mickevičiaus karikatūros socialinei kampanijai "Nebijok", Stasio Urniežiaus-kunigaikščio Vilgaudo dokumentinis filmas "O Dieve, Vilnius".

Taip pat vyks A. Mickevičiaus kuruojama paskaita-performansas "Nuteistųjų iki gyvos galvos pavyzdingo elgesio atvejai", A. Radzevičiaus akcionizmas"Sfinkso kalbinimas". Muzikinę programą atliks ansambliai "Regnum musicale" ir "Šalutinis efektas", šokio spektaklį "Girios liturgija" pristatys grupė "Spokšok".

"Atverdami pastatą visuomenei, norime atkreipti dėmesį į daugiakultūrį Vilniaus paveldą ir kritinę apleistų architektūros paminklų būklę. Tikimės, kad vieną naktį truksiantis renginys leis prabilti užmirštoms miesto erdvėms ir primins apie alternatyvias meno ir kultūros sklaidos vietas", - pažymėjo A. Babraitis.