"Šitas įstatymas yra ne šiaip sau griežtas, bet supergriežtas", - interviu "Žinių radijui" sakė Č. Juršėnas.

Itin griežtu Seimo vicepirmininkas vadina siūlymą už Seimo plenarinių, komitetų, darbo grupių posėdžių nelankomumą numatyti apkaltą. Įstatymo projekte nėra minima, už kiek praleistų posėdžių būtų inicijuojamas toks procesas, bet jį priėmus tai būtų surašyta Seimo Statute.

"Kai pirmą kartą buvo pateiktas projektas, Seimo valdyboje pradėjau ginčytis, sakau, mes rengiame tiek tų posėdžių, kad būna, jog vienu metu yra du posėdžiai, ir aš viename nedalyvauju, tai, vadinasi, man šita diena neįskaitoma ar įskaitoma?", - apie neišspręstas plonybes kalba Č. Juršėnas.

Pasak Seimo vicepirmininko, labai griežtai sureguliuotos ir parlamentinės išlaidos. Siūloma, kad už kiekvieną pirkinį reikėtų atsiskaityti kas mėnesį.

"Žinoma, čia yra tam tikras persistengimas, bet, iš kitos pusės, jeigu jau reikia atsiskaityti už valstybinius pinigus, tai reikia atsiskaityti iki galo, ir maža to, kas mėnesį, nors kartais reikia didesnio daikto, neužtenka mėnesinės normos, reikia peršokti į kitą. Čia yra ginčo objektas", - salė Č. Juršėnas.

Seimo vicepirmininkas palaiko nuostatą, kad nupirkti daiktai - ne Seimo nario, o valstybės, ir netekęs mandato turi juos palikti darbovietėje.

"Pagal mane, tai yra teisingas dalykas, kad reikia ir atsiskaityti, ir antras dalykas - tie daiktai yra ne tavo, jie yra valstybės. Jeigu lieki Seimo nariu, tai naudojiesi ir toliau - kompiuteriu, Konstitucinės teisės žinynu ar vadovėliu, bet jei netenki Seimo nario mandato, palieki visus šituos daiktus", - sakė Č. Juršėnas.

Seimo automobiliai turi priklausyti centralizuotam autoūkiui. "Tai - tvarka, kuri buvo prie manęs ir buvo visiška teisinga, nelieka jokio šanso tą automobilį, baigus kadencijai, įsigyti už mažesnę kainą", - sakė Č. Juršėnas.

Seimo vicepirmininkas neprieštarauja siekiui numatyti parlamentarams 45 dienų atostogas.

"Seimo narys, kuris dirba "non-stop", sakykime, aš dirbu 7 dienas per savaitę, tai aš manau, kad gal mums ir priklauso 45 dienos. Ginčas yra, ar 45 dienos - vasarą, ar skeliamos į dvi dalis. Tai turi daryti Seimas savo sprendimu, kai jis dar nežino, ar bus neeilinės sesijos ar nebus", - paaiškino Č. Juršėnas.

Seimo vicepirmininkas nesutinka, kad visiems parlamentarams užtektų dviejų padėjėjų. Dabar leidžiama turėti tris. Pasak Č. Juršėno, daugiamandatininkams užtektų dviejų, o vienmandatininkui, kuriam priklauso ir dirbti savo apygardoje, susitikti su rinkėjais ir kiek įmanoma spręsti jų problemas - reikėtų trijų padėjėjų.

"Yra naujiena, kad tie, kurie turi apygardas Skuode, Šilalėje, (...) turi gauti daugiau benzino, negu tas, kuris turi apygardą Trakuose, Širvintose ar Švenčionyse. Tai yra geras sumanymas", - įvertino Č. Juršėnas.