Kaip rašo „Lietuvos žinios“, trečiuoju viceministru LSDP siūlomas 47 metų generolas Saulius Stripeika turi ilgą darbo vidaus reikalų sistemoje patirtį. Jo ligšiolinės karjeros valstybės tarnyboje viršūnė - 2005-aisiais tuometinio vidaus reikalų ministro "darbiečio" Jono Furmanavičiaus siūlymu užimtas VSAT vadovo postas. 39 metų pareigūnas, tada dar vidaus tarnybos pulkininkas, prieš tai ėjo VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės vado pareigas, o vidaus reikalų struktūroje buvo išdirbęs 12 metų.

Vos po pusmečio S.Stripeikai teko teisintis dėl Nidos pasieniečių per 12 dienų pražiopsotų dviejų sienos pažeidėjų automobilių, o kai kurie parlamentarai tąkart prabilo apie VSAT vadovo keitimą. Nemalonumų VSAT vadovas neišvengė ir vėlesniais tarnybos metais. 2007-aisiais tuometinis vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys skyrė jam pastabą už surengtą pramogą buvusiam Vidaus reikalų ministerijos vadovui J.Furmanavičiui - paskraidinimą tarnybiniu sraigtasparniu.

Po dvejų metų kilus triukšmui, kad generolo laipsnį jau užsitarnavęs S.Stripeika paskelbtos griežto taupymo kampanijos metu tarnybiniu automobiliu vėžina žmoną ir dukrą, Vidaus reikalų ministerija tarnybinio patikrinimo išvadose konstatavo: VSAT vadas nekaltas, nes tai - tik vienetinis atvejis. Tiesa, pats S.Stripeika tuo metu pripažino, kad toks jo poelgis VSAT nepuošia.

"Sprendimą skirti S.Stripeiką viceministru tik sveikinu. Ir galiu pasakyti kodėl - jeigu ne jis, Lietuva nebūtų spėjusi tapti Šengeno zonos nare, - LŽ sakė buvęs vidaus reikalų ministras J.Furmanavičius. - Procesas buvo uždelstas, terminai spaudė, ir S.Stripeika, tuo metu tapęs VSAT vadu, greitai pajudino ledą. Su pareigomis Teisingumo ministerijoje, esu tikras, jis taip pat susitvarkys."