„Tikrai su jokiais Jevlojevais ar kitais panašaus plauko žmonėmis nesu nei bendravęs, nei kalbėjęs, nei rankos paspaudęs - nieko nesu taręsis“, - BNS sakė E.Jankevičius.

„Lietuvos ryto“ publikacijoje nurodoma, kad E.Jankevičius ne kartą lankėsi Vilniaus Pilies gatvėje esančiame bute, kuris priklauso teisines paslaugas teikiančiam asmeniui, galėjusiam konsultuoti ir Rusijos nusikalstamo pasaulio autoritetus.

Socialdemokratams priklausantis politikas patvirtino pažįstantis publikacijoje minimą teisininką „privačiai“, jau apie dešimtį metų, tad su juo bendravęs ir anksčiau.

„Šiais metais tikrai esu buvęs. Aš būdavau ir praeitais metais, ir užpraeitais. Ten yra ne butas, o ofisas, ten apačioje yra ir kavinė. Bendraudavom privačiais klausimais - suprantate, mes pažįstami, esame kartu sportavę“, - BNS sakė jis.

Viceministras patvirtino, kad tikrai galėjo būti nufilmuotas einantis į pastatą su pažįstamu teisininku šiemet, netrukus iki paaiškėjusios informacijos, kad Vilniaus policijos migracijos pareigūnai išdavė leidimą laikinai gyventi vadinamam „Įteisintam vagiui“ (Vor v zakone) A.Jevlojevui, tačiau neigia su juo susitikęs patalpose Vilniaus Pilies gatvėje.

„Gali būti, kad su buto šeimininku tikrai galbūt ir buvau nufilmuotas. Supraskite, ten dirba ir daugiau žmonių - aš tikrai nežinau, kas ten dar lankėsi, dėl ko ir kaip“, - nurodė jis, pridurdamas, jog nieko nežinojo ir iki šiol nežino ir apie galimus bičiulio teisininko ryšius su nusikaltėliais.

Politikas taip pat informavo paprašęs ministro Sauliaus Skvernelio laikinai pavesti jam kuruoti kitą sritį. Šiuo metu jis ministerijoje atsakingas būtent už migraciją. S.Skvernelis BNS salė, kad sprendimas dėl ministro nušalinimo nuo kuruojamos srities kol kas dar nėra priimtas.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ trečiadienį pranešė, kad Vilniaus Pilies gatvėje 17-uoju numeriu pažymėtame bute gyvenantis asmuo, kuris oficialiai teikia teisines konsultacijas, bendrauja su už finansinius nusikaltimus šiuo metu teisiamu Vadimu Kastujevu. Būtent jis, dienraščio teigimu, ir atvedė savo pažįstamą A.Jevlojevą pas teisininką. Teigiama, kad filmavimo kameros užfiksavo, kaip į butą beveik tuo pat metu užeina į A.Jevlojevą ir į viceministrą su buto šeimininku panašūs asmenys.

A.Jankevičius Vidaus reikalų ministerijoje kuruoja migracijos klausimus.

„Lietuvos rytas" prieš daugiau nei mėnesį pranešė, kad vadinamam įteisintam vagiui ("Vor v zakone") A.Jevlojevui sausio pabaigoje Vilniaus migracijos pareigūnai išdavė leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Vėliau leidimas buvo panaikintas.

Dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą atlieka Policijos departamento Imuniteto valdyba.