Tai viceministras teigė komentuodamas situaciją Šakių rajone, kur jauna motina į šulinį įmetė kūdikį.

Pasak jo, Vyriausybėje trečiadienį bus pateikti siūlymai, kaip gerinti darbą tiek su šeimomis, kurios yra socialiai rizikingų šeimų sąraše, tiek su šeimomis, kurių ten nėra.

„Esame parengę pristatymą, kuriame ir akcentuosime visos sistemos situaciją ir pabandysime pateikti pasiūlymus, nes visame šitame procese dalyvauja ne tik Socialinės apsaugos ir darbo ministerija“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Šešelgis.

„Be sveikatos apsaugos priežiūros, be Švietimo ir mokslo ministerijos, be Vidaus reikalų ministerijos tampraus bendradarbiavimo gero rezultato pasiekti negalime ir šiandien turime pripažinti, kad sistema nors ir yra finansuojama, įvairios programos vis tiek neužtikrina, kad tų atvejų būtų minimaliai arba kad jų visiškai nebūtų“, - pridūrė jis.

Trečiadienį Šakių rajone motina, įtariama, įmetė savo vaiką į šulinį, tačiau jis išgyveno.

Pasak A.Šešelgio, už šią nelaimę atsakinga seniūnija, kuri neinformavo savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus apie problemas šeimoje, taip pat Švietimo ir mokslo ministerija dėl galbūt netinkamai vykdomo lytinio švietimo. Motina gimusi 1996 metais.

Jis taip pat sakė, kad būtina suteikti daugiau galių ministerijai pavaldžiai Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai, kad ji teiktų ir privalomus vykdyti nurodymus, o ne tik rekomendacijas. Tokia iniciatyva šiuo metu svarstoma darbo grupėje.

Šeima, kurioje įvyko nelaimė, nebuvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą. Pasak Šakių seniūno Daliaus Jasevičiaus, vaiką į šulinį įmetė jauną, nedirbanti, vieniša mama, šiuo metu gyvenanti tėvo namuose.

Seniūnas nurodė, kad moteris neturėjo problemų su alkoholio vartojimu. Jis taip pat teigė, kad prie namo, kuriame gyvena vaiko motina, šulinio nėra.

D.Jasevičius sakė, kad nepaisant to, jog moteris nėra pripažinta turinti psichikos sutrikimų, socialiniai darbuotojai įtarė, kad ji kartais elgėsi keistai: „Bet čia žinote, vienam atrodo vienaip, kitam atrodo kitaip“.

Pasak jo, moteris ateidavo į seniūniją pasiimti pašalpų, maisto.

Šakių rajone į šulinį įmestą vaiką išgelbėjo kaimynai. Jis bei motina perduoti medikams. Dėl pasikėsinimo nužudyti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Praeitą mėnesį Lietuvą sukrėtė nusikaltimas, kai Kėdainių rajone tėvas įmesdamas į šulinį nužudė du vaikus.