Lig šiol Ž. Plytnikas MRU studentams skaitė paskaitas žemės teisės tematika. Keletą metų su visais vadovybės palaiminimais MRU dėstytojavęs VPT vadovas šiemet tokiai veiklai leidimo negavo.

Ž. Plytnikas teigė kreipęsis į Ūkio ministeriją, kuriai vis dar pavaldi VPT, su prašymu leisti skaityti paskaitas MRU. Tokį prašymą VPT direktorius pateikė rugsėjo 9 d., tačiau atsakymo nesulaukė lig šiol.

„Ūkio ministerijos komisija, nagrinėjanti tarnautojų prašymus leisti dirbti kitą darbą, posėdžiavo prieš mėnesį, 2011 m. rugsėjo 13 d. Remdamasis komisijos rekomendacija, ūkio ministras iki šiol nepriėmė jokio – nei teigiamo, nei neigiamo – sprendimo dėl Ž. Plytniko dėstytojavimo“, - rašoma penktadienį išplatintame VPT pranešime.

VPT direktorius taip pat nurodo, jog jo prašymą svarsčiusi komisija ministrui Rimantui Žyliui rekomendavo neleisti Ž. Plytnikui dėstyti MRU.

Nesulaukęs ministro leidimo dirbti MRU, Ž. Plytnikas nusprendė pats atsisakyti šio darbo.

VPT taip pat skelbia, jog dėl darbo MRU Ž. Plytinikas sulaukė kai kurių žiniasklaidos priemonių dėmesio. Esą tarnybos vadovą pasiekė klausimai dėl VPT veiksmų vertinant MRU viešuosius pirkimus, nuo kurių svarstymo MRU dėstytoju tapęs Ž. Plytnikas nenusišalino.

VPT praneša, jog Ž. Plytnikas pasirašė po VPT nuomone dėl MRU vykdyto kelionių pirkimo, kai neskelbiamų derybų būdu sudaryta sutartis su kompanija „Vestekspress“.

VPT vadovas teigia, jog sprendimas priimtas jam nedalyvaujant. Be to, VPT universitetui pateikė nuomonę – tai nebuvo pirkimo tikrinimą ar vertinimą reglamentuojantis dokumentas, kuris MRU būtų įpareigojęs priimti vienokius ar kitokius sprendimus. Ž. Plytnikas tvirtina, kad informacinio rašto, kuris nesukelia jokių teisinių pasekmių, pasirašymas nėra pagrindas kilti viešųjų ir privačių interesų konfliktui.

Be to, žiniasklaida Ž. Plytniko klausia, kaip jis sugebėjo per 3 mėnesius MRU įgyti teisės bakalauro laipsnį. Tuo tarpu VPT vadovas nurodo per minėtą laikotarpį išlaikęs 7 egzaminus, o likę laipsniui reikalingi dalykai įskaityti iš ankstesnių mokslų: bakalauro Vilniaus Pedagoginiame universitete bei magistro tame pačiame MRU. Ž. Plytnikas taip pat teigia išlyginamuosius egzaminus laikęs ne darbo metu.

Kokia žiniasklaidos priemonė domisi Ž. Plytniko darbu MRU – VPT nenurodo.

DELFI primena, kad nuo kitų metų VPT nebebus pavaldi Ūkio ministerijai ir taps nepriklausoma institucija. Tarnybos direktorių skirs ne ūkio ministras, o prezidentas. Tai įvyks įsigaliojus Seimo jau priimtoms Viešųjų pirkimų įstatymo pataisoms, kurias teikė prezidentė Dalia Grybauskaitė.