Spaudos konferencijoje pirmadienį jis stebėjosi, kodėl ryšius su Valstiečių partija nutraukė Ūkininkų sąjunga ir Žemės ūkio bendrovių asociacija, nors jos turėtų būti "labai aiškios partnerės".

Pasak V. Andriukaičio, Ūkininkų sąjungos vadovai į rinkimus eis Naujosios sąjungos sąraše, o Žemės ūkio asociacijos vienas iš vadovų Jeronimas Kraujelis išsibraukė iš Valstiečių partijos sąrašų ir sustabdė savo narystę partijoje.

"Susidaro įspūdis, kad Valstiečių partijoje yra labai rimta krizė. Jie praranda labai rimtus partnerius greičiausiai dėl partijos pirmininko Ramūno Karbauskio asmeninių savybių ir jo radikalaus nusistatymo", teigė V. Andriukaitis.

Be to, jo nuomone, krizė ištiko ir "naujosios politikos" išpažinėjus - Naująją, Centro, Liberalų bei Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungas.

"Atrodo, kad naujosios politikos aljansui gresia requiem, nes jau suformuoti sąrašai, o partijos nepateikia naujos programos, nėra bendro sąrašo", teigė V. Andriukaitis.

Jam susidaro įspūdis, kad "tik atskiri vadai tarsis dėl to, kad jie nekonkuruotų vieni prieš kitus vienmandatėse apygardose, palikdami eilinius kautis nelygiavertėm sąlygom".

"Tai kelia rimtų abejonių, ar tas garsiai deklaruotas naujosios politikos aljansas iš tikrųjų remiasi demokratiniais ir šiuolaikiškais principais", kalbėjo socialdemokratų lyderis.