"Visiškai akivaizdu, kad į valdančiąją koaliciją neformaliai įeis ir konservatorių frakcija", - sakė pirmadienio spaudos konferencijoje V. Andriukaitis. Jo teigimu, tai liudija patvirtintos nuostatos dėl Seimo komitetų pirmininkų proporcijų ir svarstymai dėl dar vieno Seimo Pirmininko pavaduotojo posto, kurį turėtų užimti konservatorių atstovas Arvydas Vidžiūnas.

V.Andriukaičio teigimu, kol kas neskubama teikti balsavimui A. Vidžiūno kaip Seimo vicepirmininko kandidatūros vien dėl to, kad siekiama užsitikrinti balsus, palaikančius Vyriausybės programą.

Anot V. Andriukaičio, valdančioji dauguma diplomatiškai pasirinko kitą variantą - patvirtino konservatorę Ireną Degutienę Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotoja, o A. Vidžiūno kandidatūrą į Seimo vicepirmininkus pateiks vėliau, kai bus patvirtinta Vyriausybės programa.

V. Andriukaičio teigimu, valdančiąją daugumą sudaro platus partijų spektras - tai Naujoji, Liberalų, Centro, Krikščionių demokratų, Moderniųjų krikdemų sąjungos, Valstiečių partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija, neformaliai ją rems ir konservatorių frakcija. Opozicijoje, anot V. Andriukaičio, lieka tik socialdemokratinė koalicija. Tokia tendencija, pasak opozicijos lyderio, yra logiška ir ji ryškėjo nuo pat pirmo naujojo Seimo posėdžio.

Tuo tarpu Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas tokias opozicijos lyderio V. Andriukaičio išvadas pavadino pernelyg "ankstyvomis".