Tai parlamento vadovas sakė susitikime su Danijos ambasadoriumi Peru Carlsenu (Peru Karlsenu) pirmadienį, pranešė Seimo spaudos tarnyba.

Spalį Valstybinis turto fondas ir Nyderlandų bendrovė "B.B. Bredo B.V." pasirašė prieštaringai vertinamą sutartį dėl 75 proc. "Lisco" akcijų pardavimo ir pirkimo. Seimas praėjusią savaitę priėmė rezoliuciją, kurioje reiškiamas susirūpinimas dėl sandorio.

Valstybės kontrolė paskelbė išvadą, kad "Lisco" įsigijusi Olandijos bendrovė "B. B. Bredo B. V." neatitinka sandorio partneriui keliamų reikalavimų ir pasiūlė sutartį atšaukti.

Susitikime su A. Paulausku Danijos ambasadorius P. Carlsenas pabrėžė senas "B.V.Bredo B.V." tradicijas, patikimumą ir norą atsakingai dirbti Lietuvoje.

Seimo pirmininko nuomone, akivaizdu, kad šiuo metu pasirašytoji sutartis galioja, ir dėl to nekyla abejonių, tad Seimas negali imtis neapgalvotų veiksmų. Kartu A. Paulauskas pastebėjo, kad tokiais svarbiais klausimais Lietuvos visuomenei reikalingas aiškumas, pagarba šalies teisei.

Kalbėdamas dėl Valstybės kontrolės išvadas, Seimo pirmininko nuomone, jas dar būtina ištirti ir įvertinti.

A. Paulauskas ir P. Carlsenas itin palankiai įvertino ligšiolinius Danijos ryšius su Lietuva, Danijos paramą Lietuvai, ypač aplinkosaugos srityje, taip Danijos valstybės patarėjų darbą Lietuvoje, jai integruojantis į Europos Sąjungą (ES).

A. Paulauskas pakartojo ambasadoriui, kad Seimo naujoji dauguma pasisako už užsienio politikos tęstinumą, o ankstesnių parlamentų suformuoti strateginiai tikslai nekinta.