Valstybės kontrolė reikšmingų pažeidimų VSD nenustatė, tačiau turėjo priekaištų dėl Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) skirtų lėšų naudojimo ir tarnybinių butų nuomos.

Auditoriai konstatavo, kad VSD, remdamasis departamento direktoriaus patvirtintomis reprezentacinių lėšų naudojimo taisyklėmis, savo darbuotojams kompensavo renginių metu sumokėtus arbatpinigius, nors tokių išlaidų kompensavimas nenumatomas Vyriausybės patvirtintuose teisės aktuose.

Ataskaitoje teigiama, kad nuo 2013-ųjų Žvalgybos įstatymas nebenumato tarnybinių butų skyrimo, tačiau VSD skyrė žvalgybos pareigūnui tarnybinį butą. Tas pats įstatymas nuo 2013-ųjų nebenumato ir papildomų lengvatų žvalgybos pareigūnų vaikams, bet jiems buvo suteiktos 662 papildomos poilsio dienos.

2011-aisiais pasikeitė ir valstybių bei savivaldybių patalpų nuomos mokesčio apskaičiavimo tvarka, tačiau, kaip nurodo auditoriai, VSD į tai taip pat neatsižvelgė. Dėl to nebuvo perskaičiuotas mokestis už devynių tarnybinių butų nuomą ir 2011–2014 metais VSD negavo 30,5 tūkst. litų pajamų.

Kaip nurodoma ataskaitoje, septyniais atvejais VSD maitinimo paslaugas įsigijo neatlikęs įstatyme numatytų viešųjų pirkimų procedūrų, pirkdamas elektros tiekimo paslaugas dokumentuose nurodė skirtingą įsigyjamos elektros kiekį.

Taip pat nustatyta, kad VSD sutaupė 136 tūkst. litų, kurie buvo numatyti ES pirmininkavimo renginiams, tačiau dalį lėšų (72 tūkst. litų) nederinusi su Užsienio reikalų ministerija skyrė devynių darbuotojų skatinimui.

Auditoriai konstatavo ir tai, kad 2013-ųjų įsiskolinimai „Sodrai“ buvo dengiami iš 2014-iesiems departamentui skirtų asignavimų, nors VSD nepasinaudojo galimybę skolos dengimui panaudoti daugiau nei 50 tūkst. litų, gautų už turto naudojimą ir tarnybinių butų nuomą.

Valstybės kontrolė išvadose pažymi, kad audito metu visi nustatyti trūkumai buvo ištaisyti.