Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja nacionalinio saugumo klausimais Živilė Šatūnienė jų nedetalizavo, tačiau teigė, kad prioritetų žvalgybos institucijoms nustatymas „padeda mums geriau užtikrinti nacionalinį saugumą, nes tarnybos yra nukreipiamos dirbti ir didžiausius resursus skiria (...) naujausioms grėsmėms, aktualioms grėsmėms“.

„Beveik viskas, kas buvo aptarinėjama Valstybės gynimo tarybos posėdyje, yra įslaptinta informacija. Kaip mes suprantame, tokia informacija labai domėtųsi ir ji būtų labai įdomi šalių, kurios turi priešiškų interesų Lietuvos atžvilgiu, tarnyboms, todėl dėl mūsų visų saugumo nenorėčiau net sakyti, kam teiksime prioritetą“, – žurnalistams Prezidentūroje sakė Ž.Šatūnienė.

Žvalgybos poreikiai ir prioritetai Valstybės gynimo tarybos tvirtinami kasmet.

Tai yra įslaptintas dokumentas, paskirstantis technines užduotis žvalgybos institucijoms – Valstybės saugumo departamentui ir Antrajam operatyvinių tarnybų departamentui.

„Tai yra tam tikros grėsmės, pavojai, tendencijos, į kurias tarnybos turi kreipti dėmesį, atitinkamai perskirstyti resursus ir sutelkti savo rinkimų, analizės darbą, veiksmus taip, kad būtų užtikrintas šalies nacionalinis saugumas kibernetinėje, energetinėje, ekonominėje ir visose kitose gynybos srityse“, – sakė Ž.Šatūnienė.

Iš šalies vadovų sudaroma Valstybės gynimo taryba taip pat aptarė saugumo situaciją.

Jai vadovauja prezidentas. Tarybą taip pat sudaro ministras pirmininkas, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas.