Daugiau nei sunkaus pirmadienio ryto kliedesiais pavadinęs valdančiosios partijos atstovų pareiškimus apie jo ir LVP narių interesus, Ramūnas Karbauskis dar šią savaitę ketina iškelti civilinę ir baudžiamąją bylas A.Kubiliui ir R.Juknevičienei.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje R.Karbauskis sakė reikalausiąs paneigti pirmadienį konservatorių išsakytus teiginius, esą jo valdos greitai plečiasi, žemė superkama pusvelčiui, o ateityje LVP lyderis norėtų žemę užsieniečiams pardavinėti "iš savo rankų".

Tokiais pareiškimais konservatoriai reagavo į šeštadienį vykusiame LVP suvažiavime paskelbtą programinę nuostatą - neleisti 10 metų parduoti žemės užsieniečiams. R.Karbauskis LŽ sakė, kad civilinę bylą valdančiosios partijos atstovams jis tikisi laimėti greitai, tuo tarpu baudžiamoji byla dėl sąmoningo šmeižto, jo nuomone, Generalinės prokuratūros gali būti vilkinama ir greičiausiai bus pradėta nagrinėti jau po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų.

"Jei tokį dalyką būtų pasakęs žmogus iš gatvės, tai būtų nieko, bet šiuo atveju kalbėjo aukščiausi valstybės pareigūnai. Noriu, kad jie viešai paskelbtų melavę", - LŽ kalbėjo R.Karbauskis. LVP lyderis sakė po konservatorių pareiškimų kalbėjęsis su Seimo vicepirmininke R.Juknevičiene. "Pasakiau, kad reikia pagalvoti prieš kalbant tokius absurdiškus dalykus. Juk po Seimo rinkimų žaidimo taisyklės gali būti kitokios", - aiškino R.Karbauskis.

"Pono R.Karbauskio reakcija dar kartą išryškino, kad jis savo asmenį ir savo interesus iškelia labai aukštai. Nežinau, kas yra šmeižtas? Ar tai, kad R.Karbauskis per 5 metus įsigijo sklypus įvairiose Lietuvos vietose? Niekas dėl to jo nekaltina. Bet tai, kad jis žemės rinkos formavimosi procese yra asmeniškai suinteresuotas - tikras faktas", - po R.Karbauskio pareiškimo dėl teismo LŽ tvirtino R.Juknevičienė.

Ji sakė, kad iki šiol pačiai susidurti su teismais neteko, bet "jei prie R.Karbauskio bus tokia teismų sistema, kad mane pasodins - ką gi, sėdėsiu".