Antradienį spaudos konferencijoje R. Karbauskis teigė buvęs šokiruotas socialliberalų lyderio Artūro Paulausko pasisakymų "Panevėžio balse".

"Prieš keletą dienų Valstiečių partijos suvažiavime aš pasakiau, kad po rinkimų įmanomas bendradarbiavimas su Naująja sąjunga, bet aš visiškai buvau suklaidintas tos informacijos, kurią aš iki tol turėjau, apie Naujosios sąjungos politiką žemės ūkio atžvilgiu", sakė R. Karbauskis.

A. Paulauskas, susitikęs su Panevėžio pramonininkais ir verslininkais minėjo, jog žemdirbys valstybei negali diktuoti sąlygų valstybei, o ši neprivalo jo išlaikyti.

Anot A. Paulausko, Estija nuo pat nepriklausomybės atkūrimo ėmėsi tikrų reformų, todėl dabar šios šalies žemės ūkyje dirba iš viso 8 proc. jos gyventojų. Lietuvoje žemę dirba net 26 proc. gyventojų, todėl, anot jo, visiškai aišku, kodėl valstybė pritrūko pinigų socialinėms pašalpoms.

R. Karbauskio teigimu, tai galėjo pasakyti tik žmogus, visiškai nesuprantantis kaimo problemų arba jas suprantantis taip, kaip "žmonės, kuriems kaimas yra girnapusė po kaklu".

"Aš skaitydamas tas citatas buvau priblokštas. Kiekvienas žmogus, kuris kiek nors siejo viltis su teigiamais pasikeitimais žemės ūkyje Naujajai sąjungai atėjus į Seimą, paskaitęs šias citatas tą viltį praras galutinai. Taip gali šnekėti žmogus, kuriam kaimo interesai ir kaimo gyvenimas rūpi tiek, kiek šuniui penkta koja", sakė R. Karbauskis.

Valstiečių partijos pirmininko teigimu, šie socialliberalų lyderio žodžiai jį labai nustebino dar ir todėl, kad socialliberalų žemės ūkio programoje parašyta, jog būtina kasmet žemės ūkio gamybos ir žaliavos perdirbimo pramonės plėtotei skirti ne mažiau 10 proc. nacionalinio biudžeto lėšų, atsisakyti tiesioginių subsidijų superkamai žemės ūkio produkcijai, kuri labiausiai iškreipia rinkos santykius, o vietoj šios tvarkos įvesti tiesiogines išmokas už dirbamos žemės hektarą.

"A. Paulauskas, stengdamasis patikti visiems, pasirašinėjo po kvietimu žemdirbiams dalyvauti akcijose", sakė R. Karbauskis.