Trečiadienį LVP pirmininkas Ramūnas Karbauskis Finansų ministerijai išsiuntė pareiškimą, kuriame prašo LVP iš biudžeto priklausančias dotacijas pervesti į Švietimo ir mokslo ministerijos sąskaitą.

Pagal Politinių partijų ir politinių organizacijų finansavimo įstatymą, atsižvelgiant į rinkimų rezultatus, Valstiečių partijai iš valstybės biudžeto turi būti pervesta 21,8 tūkst. litų.

Valstiečių partija taip pat ragina prie jų iniciatyvos prisijungti kitas partijas ir paaukoti labiausiai skurstančioms prioritetinėms valstybės sritims.

Dotacijų iš biudžeto ragino atsisakyti ir "Jaunoji Lietuva", kuriai tokios dotacijos nepriklauso.

Remiantis pernai priimtu Politinių partijų ir politinių organizacijų finansavimo įstatymu, iš valstybės biudžeto turi būti skirtos dotacijos partijoms, kurios 1996 metais Seimo rinkimuose ir 1997 bei 2000 metų savivaldybių tarybų rinkimuose surinko daugiau kaip 3 procentus rinkėjų balsų.

Didžiausią dotaciją gaus valdančioji konservatorių partija, kuriai per pirmąjį pusmetį bus skirta beveik 167 tūkstančiai litų. Tėvynės sąjungos ankstesnių rinkėjų skaičius - beveik 1,317 mln. žmonių.