Tokia informacija nurodoma Valstiečių ir žaliųjų sąjungos 2015 m. pirkimų registracijos žurnale, kurį galima rasti partijos tinklapyje.

Remiantis pačios partijos pateikiama informacija, žodinė sutartis buvo sudaryta 2015 m. gruodžio 11 d.

Pagal ją, iš įmonės „Greta Gretos“ buvo užsakyta skarelių su logotipu. Valstiečiai žalieji įvairiuose renginiuose pasirodo su žaliomis skarelėmis, kuriose matomas baltas gandro siluetas.

Sudarytos sutarties vertė siekia 2000 eurų, trukmė – 12 mėnesių.

Registracijos žurnalas

Taigi DELFI konferencijoje sakydamas, kad automobilį „Range Rover“ iš jam priklausančio „Agrokoncerno“ išperkamosios nuomos būdu išsipirkinėjęs G. Kildišienės giminaitis (tai yra mama) gali deklaruoti gaunamas pajamas, tikriausiai teisus: mat bent maža dalele tas pajamas garantuoja Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Susisiekti su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovu R. Karbauskiu kol kas nepavyko.

Kaip rašė naujienų agentūra BNS, G. Kildišienės mama V. Mikalauskienė išperkamosios nuomos būdu iš R. Karbauskiui nuosavybės teise priklausančio „Agrokoncerno“ lizingavo automobilį „Range Rover“, kuriuo itin dažnai naudojosi Seimo nare tapusi dukra. Bazinė tokio automobilio kaina siekia apie 41 tūkst. eurų.

R. Karbauskis yra teigęs, kad sandoris sudarytas prieš 11 mėnesių, nuomotojas atsiskaitė pavedimais ir mokėjo palūkanas.

„Agrokoncerno" 15min.lt pateiktais duomenimis, automobilis buvo įsigytas 2016 m. vasario 9 d., o 2016 m. vasario 10 d. išnuomotas privačiam asmeniui.

Ar nuomos kaina atitiko rinkos kainą, įrodymų nepateikta. Tačiau trečiadienį viešėdamas DELFI konferencijoje R. Karbauskis sakė buvęs patikintas G. Kildišienės, kad automobilį nuomojęs jos giminaitis galės pagrįsti gaunamas pajamas.

„Kuriama versija, kad tas žmogus pinigų negali uždeklaruoti. Aš turiu patikinimą Seimo narės, kad jokių problemų su tų lėšų deklaravimu, kurios buvo naudojamos automobilio įsigijimui, nėra ir negali būti“, - sakė R. Karbauskis, pridurdamas, kad automobilį nuomojęs asmuo turi pinigų, uždirba ir gali deklaruoti skaidrias pajamas.

V. Mikalauskienė anksčiau dirbo Panevėžio vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtoja, pastaruosius dvejus metus dirbo auklėtoja darželyje „Taika“ ir darbą savo iniciatyva paliko prieš mėnesį, tai yra 2016 m. gruodžio 14 dieną.

Įmonė „Greta Gretos“ registruota 2015 m. balandį. UAB „Greta Gretos“ ataskaitoje, kurią „Creditinfo“ pateikė portalo DELFI iniciatyva, nurodoma, kad UAB „Greta Gretos“ iki 2016 m. gruodžio 13 d. buvo mažąja bendrija (MB), kuri metų pabaigoje tapo uždarąja akcine bendrove.

Įmonė iki šių metų sausio 1 d. neturėjo darbuotojų. Nuo metų pradžios registruotas vienas darbuotojas. Pagal „Creditinfo“ pateiktą DELFI užklausimu ataskaitą nurodyta, kad informacijos apie turimas transporto priemones nėra (savininkas). Taip pat nėra informacijos apie transporto priemonių parko vertę (naudotojas).

Įmonės vadovė V. Mikalauskienė atsakyti į klausimus apie įmonės veiklą ar tikslus atsisakė.

Dar vienas R. Karbauskį bei G. Kildišienę siejantis ryšys – parlamentarei teisinėse diskusijose su buvusiu vyru Tomu Kildišu dėl vaiko išlaikymo atstovauja „Agrokoncerno" bei Valstiečių ir žaliųjų sąjungos advokatas Evaldas Valčiukas. R. Karbauskis tikina, kad už advokato paslaugas moka tikrai ne „Agrokoncernas" bei tikina, kad nei jis, nei koncernas nepadeda G. Kildišienei. Pasak politiko, jo ir parlamentarės ryšiai yra grynai darbinio pobūdžio.

Komentuodama Valstiečių ir žaliųjų sąjungos skarelių pirkimą iš G. Kildišienės mamos įmonės „Greta Gretos“, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė sako, kad pirkimas buvo vykdomas apklausos būdu pagal mažiausią kainą.