Jos teigimu, ginklas mūsų nedraugams yra ir tautinio jaunimo eitynėse skanduojami šūkiai „Lietuva – lietuviams!“, kurie veikiausiai yra parašyti Kremliuje ir suteikia progą sakyti, kad mūsų šalyje esama fašistų.

„Patriotiškai nusiteikusių jaunuolių šūkaliojimas „Lietuva – lietuviams!“ duoda ginklą mūsų nedraugams į rankas sakyti, kad neva pas mus esama fašistų. Ir todėl man keista, kad Lietuvą mylintys jaunuoliai perima Kremliuje turbūt surašytus šūkius“, - kalbėjo V. Aleknaitė-Abramikienė, drauge pridūrusi, jog kalba ne tik savo, bet ir europarlamentaro Vytauto Landsbergio vardu.

Ji sakė norinti perduoti profesoriaus susirūpinimą, kad kai Lietuvos nėra įmanoma parklupdyti ant kelių, tuomet bandoma nupiešti negražų jos portretą Vakarams, kad šių „apetitas Baltijos šalių nepriklausomybei“ būtų negrįžtamai sunaikintas.

„Mes jaučiame, jog kai nėra įmanoma Lietuvos kaip nors parklupdyti ant kelių, tai tada bandoma piešti negražų jos portretą. Deja, Vakaruose yra žmonių, išpažįstančių ir kitokias vertybes negu mūsų, ir bandoma atmušti tų žmonių Vakaruose apetitą Baltijos šalių nepriklausomybei. Kitaip ir nepavadinčiau – atmušti apetitą. Įrodyti, kad mes esame tokie netolerantiški, tokie baisūs“, - sakė V. Aleknaitė-Abramikienė.

Politikė aiškiai įvardijo kalbanti apie gegužės 8 d. Vilniuje planuojamas homoseksualų eitynes
bei dalies Vakarų politikų susirūpinimą, kad mūsų šalis, suabejojusi, ar leisti tokį renginį, pažeidžia žmogaus teises ir laisves.

DELFI primena, kad paremti homoseksualų paradą ketina atvykti švedų Europos reikalų ministrė Birgitta Ohlsson, o du homoseksualios orientacijos neslepiantys EP nariai britas Michaelas Cashmanas bei austrė Ulrike Lunacek laišku pakvietė Lietuvos valdžią nekliudyti suplanuotam renginiui.

„Turime radikalų ir iš liberaliosios pusės su vaivorykštinėmis spalvomis. Kitaip kaip radikalais jų pavadinti aš negaliu, juo labiau, kad vienas mano kolega Seime, kuris turėjo pilietinės drąsos prisipažinti, kad priklauso šiai grupei, pasakė susitikime su prezidente: „Aš manau, kad tai yra provokacija“, - pasakojo V. Aleknaitė-Abramikienė.

Savo homoseksualios orientacijos neslepia Krikščionių partijos frakcijos narys Rokas Žilinskas.

V. Aleknaitė-Abramikienė taip pat teigė mačiusi į Lietuvą palaikyti gėjų eitynių atvykti ketinančių asmenų sąrašą, kuriame yra „radikalių žmonių“.

„Neoficialiai man teko matyti sąrašą asmenų, kurie neva solidarumo tikslais ketina atvykti gegužės 8-ąją į Lietuvą. Jų tarpe esama labai radikalių žmonių, europarlamentarų, iš kurių aš galiu tikėtis bet ko, nes netgi abejoju, nuoširdžiai sakau, jų sveiku protu. Tačiau kaip reikėtų elgtis tokioje situacijoje, atsakymo aš neturiu“, - teigė Seimo narė.

Ji kalbėjo neturinti recepto, kaip reikia reaguoti į tokias provokacijas, tačiau svarstė, kad atsakymas veikiausiai slypi Evangelijoje. Politikė taip pat padėkojo krikščionių demokratų bendrijai už renginį ir sakė, kad jame jaučiasi sveikstanti. V. Aleknaitė-Abramikienė juokavo, kad darbas Seime kenkia jos nervų sistemai, o bendrijos posėdžiai esą visuomet padeda ją harmonizuoti.

„Kiekvieną kartą, kai ateinu į jūsų bendruomenę, aš pasveikstu, nes dirbu aplinkoje, kuri ardo mano nervų sistemą ir biolauką. Jūs jį, kaip sako šiuolaikiniai gudročiai, harmonizuojate“, - reziumavo Seimo narė.