„Vieningai buvo sutarta, kad valdančioji dauguma lauks faktų, kurie buvo pateikti viešai. Ir visa ta informacija turėtų būti pateikta per ateinančią savaitę. Tuos faktus turėtų pateikti Lietuvos Respublikos prezidentė“, - po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio žurnalistams teigė premjeras Algirdas Butkevičius.

„Tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas išdėstė, kad valdantieji į D. Grybauskaitę kreipsis raštu.

Seimo pirmininkė, prezidentė ir premjeras, anot Valstybės saugumo departamento (VSD), gauna tokią pat žvalgybinę informaciją. Prieš politinės tarybos posėdį Darbo partijos lyderė Loreta Graužinienė pareiškė negalinti pasakyti, ar gavo VSD duomenų apie savo partijos ryšius su Maskva.

„Aš negaliu atskleidinėti infomacijos, kuri yra su grifu „Slaptai“ ar kitais grifais. Įstatymas numato, kaip institucijos turi teikti informaciją“, - žurnalistams teigė Seimo pirmininkė.

Po valdančiųjų susirinkimo ji šią poziciją pakartojo, bet kiek praplėtė savo mintį. „Jeigu būtų pateikta kažkokia tai informacija, aš manau, koalicija jau būtų priėmusi sprendimus“, - sakė L. Graužinienė.

V. Uspaskichas prezidentę palygino su valytoja

D. Grybauskaitės pareiškimus įvertinti panoro ir Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

„Aš džiaugiuosi, kad politinė taryba priėmė aiškų sprendimą kreiptis šiandien į prezidentę, laukti atsakymo iki kovo 14 d. Ir po kovo 14 d. bus steigiama komisija (dėl apkaltos – DELFI), jeigu nebus aiškaus atsakymo“, - kalbėjo V. Uspaskichas.

D. Grybauskaitę „darbiečių“ patriarchas palygino su valytoja.

„Plepalai. Kaip prezidentės valytojos plepalai. Prezidentūros valytojos plepalai“, - prezidentės pareiškimus apie „darbiečių“ ryšius su Kremliumi įvertino V. Uspaskichas.

DELFI primena, jog D. Grybauskaitė apie Darbo partijos ryšius su Kremliumi prabilo aiškindama, dėl ko L. Graužinienės nekviečia aptarti valstybės saugumo reikalų Ukrainos įvykių kontekste. „Kai sprendžiami Lietuvos, taip pat ir NATO apginamumo klausimai, Darbo partijos kandidatų ir ypač vadovų kviesti negalėsiu. Turime žinių, kad šios partijos vadovai gali būti įtakojami Kremliaus“, - pareiškė prezidentė.