"Sveikinu JAV žmones, kurie dalyvavo demokratiškuose rinkimuose, ir jie pasirinko Donaldą Trumpą atstovauti šaliai. (...) Pastaruoju metu Lietuvos santykiai su JAV tik stiprėjo. Tikiuosi, kad tie santykiai - tiek ekonominiai, tiek politiniai, kurie yra svarbūs Lietuvai visose veiklos srityse, išliks geri ir žiūrint į ateitį", - trečiadienį žurnalistams sakė premjeras A. Butkevičius.

Stabilumo santykiuose su JAV tikisi ir R. Karbauskis. "Manau, užsienio politika nesikeis, ir Lietuvos saugumas dėl to nenukentės", - apie rinkimų rezultatus JAV sakė jis.

Į Premjero postą naujos kadencijos Vyriausybėje pretenduojantis S. Skvernelis sako, kad "toks yra Amerikos žmonių apsisprendimas, tai yra demokratinė šalis, skaičiuojanti šimtmečius savo tradicijomis". Jo nuomone, rinkimų nugalėtojo retorika po rinkimų pasikeis ir taps švelnesnė. "Manau, kad rinkimai baigėsi. Tie pareiškimai, kurie buvo dalinami rinkimų metu arba debatų metu, yra praeitis", - sakė jis. Politikas mano, kad JAV išliks Lietuvos sąjungininke. S. Skvernelis užtikrino, kad iki 2018 metų Lietuva planuoja pasiekti 2 procentus bendrojo vidaus produkto krašto apsaugai.

Išankstiniais duomenimis, D.Trampas yra surinkęs 265 iš 270 reikalingų laimėti rinkikų balsų. Rinkikų kolegiją sudaro iš viso 538 nariai. Demokratė Hillary Clinton šiuo metu turi 218 rinkikų balsų.