Seimas antradienį po svarstymo pritarė Mokslo ir švietimo ilgalaikio finansavimo įstatymo projektui. Už šį sprendimą balsavo opozicinė Socialdemokratinės koalicijos frakcija ir dalies Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos narių.

Seimas balsų dauguma atmetė socialliberalų partnerių liberalų pasiūlymą padaryti šio įstatymo svarstymo pertrauką, kol Rolando Pakso Vyriausybė pateiks Seimui patikslintą kitų metų nacionalinį biudžetą.

Įstatymo projekte, kurį teikė socialliberalų frakcijos nario Rolando Pavilionio vadovaujamas Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK), kitais metais siūloma švietimui skirti 6,5 proc., o mokslui ir studijoms - 1,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Jeigu įstatymas būtų priimtas, Vyriausybė turėtų atsižvelgti į šiuos rodiklius rengdama kitų metų biudžetą. G. Jakavonis pareiškė, jog valdančiosios daugumos nuomonės dėl finansavimo švietimui ir mokslui sutampa, o skiriasi tik "koalicijos narių požiūris į svarstymo procedūras".

Jis teigė, jog pavojus koalicinei Rolando Pakso Vyriausybei negresia, o žiniasklaidos sudarytas įspūdis, jog "dangus griūva" yra perdėtas. Spaudos konferencijoje dalyvavęs Rolandas Pavilionis taip pat tikino, jog koalicija neskyla, o požiūrių skirtumai yra normalu.