Kaip praneša teismas, vyrui skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, vaikų motinai vieneriems metams apribota laisvė.

M. B. buvo kaltinamas dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiams.

Teismas nustatė, kad M. B. nuo 2014 m. pavasario iki 2015 m. kovo mėnesio itin žiauriai elgėsi su vaikais. Buvęs patėvis M. B. vaikus auklėjo kumščiais, delnais, kojomis, mėsos muštuku, diržu, mediniu šluotos kotu, kavos šaukšteliu. Teismas konstatavo, kad kaltinamasis M. B. tyčia padarė dvylika nesunkių nusikaltimų - naudojo fizinį smurtą prieš mažamečius broliuką ir sesutę.

Vaikų motina R. N. buvo kaltinama piktnaudžiavimu motinos teisėmis ir pareigomis. Teismas nustatė, kad R. N. piktnaudžiavo motinos pareigomis. R. N. psichologiškai gniuždė mažamečius savo vaikus nesiimdama priemonių dėl M. B. smurtinių veiksmų prieš jos vaikus. 2014 m. gruodžio mėnesį moteris nuvedė mažametį sūnų į daugiabučiame name esantį rūsį ir ten vaiką laikė ne ilgiau kaip 48 valandas. Tokiais savo veiksmais motina sukėlė pavojų mažamečio nukentėjusiojo sveikatai, nesilaikė pareigų dorai auklėti ir prižiūrėti savo vaiko. R. N. teisme tvirtino, kad dėl sugyventinio žiauraus elgesio niekur nesikreipė, nes pati jo bijojo. M. B. pavartojęs narkotikų ir išgėręs alkoholio mušdavo vaikus.

M. B. savo kaltę pripažino, bet tvirtino tai daręs netyčia. Teismas konstatavo, kad kaltinamasis vaikus mušė tyčia, nepasirūpino jų sveikata, nevežė į gydymo įstaigą. M. B. atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Per teismo posėdį vaikų motina R. N. prisipažino ir gailėjosi.

Šiaulių apylinkės teismas M. B. skyrė laisvės atėmimą dvejiems metams. Bausmę atliks pataisos namuose.

Vaikų motina R. N. taip pat pripažinta kalta. Jai teismas skyrė laisvės apribojimą vieneriems metams. Teismas įpareigojo R. N. per visą bausmės laikotarpį būti namuose nuo 23-čios iki 5-tos val., jei tai nesusiję su darbu. Be to, moteris įpareigota 4 mėn. dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Dviejų nukentėjusiųjų ir jų atstovo civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo teismas tenkino iš dalies: M. B. abiem vaikams turės sumokėti po 2 000 Eur, vaikų motina R. N. turės sumokėti po 1 500 Eur.

Nuosprendis per 20 dienų apeliacine tvarka nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.