„Aš atėjau į teismą ir leiskite man susikaupti. Ačiū. Kaip jūs jaučiatės pats? Kaip žmogus, kuris turi širdį, turi jausmus, kaip visi“,– sakė A. Liaudaitis.

Prokuroras sako, kad byloje – dešimt epizodų, buvęs vaikų globos namų vadovas kaltinimas pagal keturis baudžiamojo kodekso straipsnius.
„Seksualiniu priekabiavimu, jaunesnių nei 16 metų asmenų tvirkinimu, vaiko įtraukimu girtauti ir disponavimu pornografinio turinio dalykais“,– kaltinimus vardijo prokuroras Artūras Bartusevičius.

Ikiteisminį tyrimą kovo pabaigoje policijos pareigūnai pradėjo gavę anoniminį skundą dėl galbūt seksualiai išnaudojamų Viešvilės vaikų globos namų auklėtinių. Vieninteliu įtariamuoju tapo daugiau kaip dešimtmetį įstaigai vadovavęs A. Liaudaitis.

Per Ikiteisminį tyrimą nukentėjusiems vaikams atstovavo patys Viešvilės vaikų globos namai, tačiau teismas nusprendė, kad nagrinėjant bylą jiems atstovaus vaiko teisių apsaugos specialistai.

„Visiems vaikams yra skirti valstybės nemokami advokatai, manau, kad pabandysime tinkamai užtikrinti vaikų teises ir teisinius interesus šiame procese“,– sakė Jurbarko r. savivaldybės Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Laima Gardauskienė.

Apie galimus A. Liaudaičio nusikaltimus esą nieko nežinojusi jo pavaduotoja sako, kad nukentėję penki berniukai gyvena globos namuose ir sulaukia pagalbos.

„Ir psichologų, ir specialistų, ir jeigu reikia, psichiatrų (pagalbą garantuojame). Bet ypatingos pagalbos nereikėjo – užteko mūsų psichologo, kuris su jais bendrauja, kalbasi“,– pasakojo laikinoji Viešvilės vaikų globos namų direktorė Jūratė Bastienė.

Prokurorai anksčiau teismui bylą siūlė baigti baudžiamuoju įsakymu - sutarus visoms pusėms, kaltinamajam skirti 5,6 tūkst. eurų baudą ir 90 valandų neatlygintino darbo globos įstaigose. Teismas su tuo nesutiko. A. Liaudaičiui gresia nelaisvė iki penkerių metų.