Pasak buvusio valstybės vadovo, abiem atvejais buvo pamintos moralinės vertybės. Tokią savo nuomonę prezidentas išsakė spaudos konferencijoje, skirtoje pristatyti knygą „Paskutinė kadencija, Prezidento dienoraščiai“.

„Pažiūrėkite, kas įvyko su Baltarusija. Mes prieš porą dienų Austriją prakeikėme paskutiniais žodžiais, nes išdavikai austrai paleido žmogžudį, nors tai buvo prieš dvidešimt metų. O ką mes padarėme dėl savo tarpžinybinio nepajėgumo komunikuoti? Ir dar tris-keturis mėnesius buvo slepiama nuo visuomenės. Atidavėm gyvus žmones į kalėjimą, laisvės kovotojus, kovojusius už tai, už ką patys kovojom dešimtmečiais ir praradome tiek žmonių per visas okupacijas“, - piktinosi buvęs valstybės vadovas.

DELFI primena, kad Austrija po trumpo sulaikymo paleido Sausio 13-osios byloje įtariamą M. Golovatovą, nors jam buvo išduotas Europos arešto orderis. Paaiškėjo, kad Austrijos institucijos patyrė stiprų Rusijos spaudimą.

Lietuva dėl šio incidento pareikalavo Austrijos pasiaiškinimo, Austrijos veiksmus pasmerkė ir kai kurios Europos Sąjungos valstybės bei Europos Komisija.

Tačiau neilgai trukus paaiškėjo, kad pati Lietuva išdavė Baltarusijai opozicinės šios šalies organizacijos „Vesna“ aktyvistų Alesio Beliackio ir Valentino Stefanovičiaus bankinių sąskaitų duomenis. A. Beliackis buvo apkaltintas mokesčių slėpimu, jam gresia iki septynerių metų nelaisvės.