„Nežinau, ar jis tą dieną įsineša, ar neįsineša, aš tik žinau, kad jis dabar tą ginklą yra palikęs tose dėžėse, kur ginklai yra saugomi. Jis jį atnešė vakar (trečiadienį – BNS), – BNS sakė R.Mockevičius. – Jei jis paliko ginklą, vadinasi, jis buvo įsinešęs. Jis vakar atėjo į mūsų apsaugos postą.“

VAD apsaugos postas, kuriame K.Pūkas pristatė ginklą, yra pačiame Seime, t. y. jau praėjus patikrą.

R.Mockevičius paaiškino, kad tokia situacija susiklostė, nes pagal Seimo valdybos nutarimą, Seimo nariai patenka į grupę asmenų, kurie Seime nėra tikrinami, tačiau apie turimus ginklus jie privalo pranešti apsaugai ir juos atiduoti.

„Bet tame pačiame nutarime yra punktas, kad jei jis turi išduotą ginklą savigynai, jis turi jį palikti“, - teigė R.Mockevičius.

Pats K.Pūkas BNS teigė savo kabinete turintis seifą, kur gali laikyti ginklą, kurį turi jau šešerius metus, jo modelį nurodyti atsisakė.

„Aš jį visur nešiojuosi, aš jo negaliu nešioti niekur kitur. Jeigu aš jį turiu, aš jį turiu nešiotis“, – BNS ketvirtadienį sakė K. Pūkas, paklaustas, ar nešiojasi ginklą Seime.

R.Mockevičius sako, kad galimą Ginklų kontrolės įstatymo pažeidimą turėtų aiškintis policija. Anot jo, policijos licencijavimo tarnyba turėtų spręsti, ar inicijuoti ginklo paėmimą ir panaikinti leidimą.