Televizijos RSN eteryje politikas pareiškė, kad, anot jo, tokių referendumų atveju dauguma Baltijos valstybių gyventojų neabejotinai sutiktų vėl tapti Rusijos dalimi.

„Tokiu atveju valstybės bus priverstos rengti referendumus. Kad referendumuose dauguma Baltijos valstybių gyventojų galėtų sutikti su pakartotiniu tapimu Rusijos dalimi, ir viskas“, – samprotavo V. Žirinovskis.

Politikas gyrė Rusijos generalinės prokuratūros tyrimą dėl Sovietų Sąjungos griūties teisėtumo, nurodant, kad Baltijos šalių nepriklausomybė ir Belovežo sutartis dėl Sovietų Sąjungos suirimo yra "neteisėti" ir niekada nebuvo ratifikuoti Rusijos parlamente.

"Privalome vertinti situaciją pagal dokumentus. Nėra ratifikacijos - nėra Baltijos šalių ir Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS). Michailas Gorbačiovas ir Sovietų Sąjungos Valstybės Taryba buvo laikini valdžios organai, kurių nesąlygojo konstitucija, todėl pripažinimas yra neteisėtas", - kalbėjo V. Žirinovskis.

Savo ruožtu Rusijos generalinė prokuratūra pranešė, kad užklausa dėl Baltijos šalių nepriklausomybės paskelbimo juridiškai yra neperspektyvi, pranešė naujienų agentūra ITAR-TASS.