Anot LNK žurnalistų kalbintų teisininkų, lengvinančių aplinkybių atsiranda skiriant bausmę arba perkvalifikuojant nusikaltimą, teismas gali spręsti, ar yra pagrindas skirti švelnesnę bausmę, ją švelninti.

Žinią apie bendražygės V. Vonžutaitės nėštumą patvirtino kitas „darbietis“, Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys

„Žinau, (kad laukiasi – red.), ją labai sveikinu, linkiu ištvermės, tas laukimas būna šeimoje ir šventė tam tikra, bet tuo pačiu reikia ir ištvermės. Tai linkiu jai kuo didžiausios ištvermės ir kad visi būtų sveiki“, - LNK žurnalistams kalbėjo V. Gapšys. 

Pati V. Vonžutaitė į klausimą apie nėštumą teatsakė: „Aš nemanau, kad tai jūsų reikalas“. 

Paklaustas, ar nėštumas gali padėti V. Vonžutaitei išvengti bausmės „juodosios buhalterijos“ byloje, V. Gapšys nesiima prognozuoti.

„Nespekuliuosiu aš tomis temomis dėl to, kad šiandien tai tikrai nėra svarbiausi dalykai. Mamai svarbiausia, kad vaikai būtų sveiki“, - teigė V. Gapšys. 

Darbo partijos "juodosios buhalterijos" byla yra įstrigusi Lietuvos apeliaciniame teisme, nes teisinę neliečiamybę patekęs į Europos Parlamentą gavo Viktoras Uspaskichas.

Pernai liepą Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos įkūrėją V. Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, primena ELTA.

36-ąjį gimtadienį ketvirtadienį švęsianti parlamentarė V. Vonžutaitė, teismo įvardyta V. Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus.

Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei Vilniaus apygardos teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o parlamentarui Vytautui Gapšiui - 35 tūkst. litų baudą.

Vilniaus apygardos teismas nutraukė bylą Darbo partijos atžvilgiu, paskelbęs, kad ji kaip juridinis asmuo baigėsi įvykdžius reorganizaciją.

V. Uspaskichas ir jo įkurta Darbo partija teisiami už tai, jog nuslėpė 24 mln. litų pajamų, 23 mln. litų išlaidų ir nesumokėjo valstybei 4 mln. litų mokesčių.