„Visai galimas daiktas, mes jau matėme tokį atvejį, kada jis rizikingu metu išvyko į Rusiją ir be jokių priežasčių ten gana ilgai užsilaikė. Tai yra labai tikėtina versija. Todėl reikėtų daug atidžiau stebėti, kaip jis juda ir kokie jo vykdomi sprendimai duotuoju momentu. Mes tikrai galime sulaukti momento, kai Uspaskichas tiesiog išnyks iš mūsų teisėtvarkos akiračio“, - laidoje „Žvilgsnis“ sakė L. Bielinis.

Pasak jo, jeigu V. Uspaskichas dingtų, greičiausiai niekas per daug nenustebtų, nes žmonės maždaug numano, kad taip gali būti, tačiau problemų Darbo partijai atsirastų.

„Darbo partija tarsi taptų jo pabėgimo įkaite. Ši partija įgytų visas tas negatyviąsias įvaizdžio dalis, kurios priklauso jos steigėjui bei lyderiui“, - teigė L Bielinis.

Kaip tikisi prokuroras Saulius Verseckas, Darbo partijos juodosios buhalterijos byla Apeliaciniame teisme galėtų būti baigta nagrinėti jau liepą. Politologo teigimu, jeigu V. Uspaskichas iš tikro pakliūtų į kalėjimą, tai būtų jo karjeros pabaiga, o Darbo partija vargu ar išliktų.

„Jau dabar matome, kad Darbo partijoje yra kelios grupuotės ir dalis žmonių, kurie labai rimtai nesutaria ir su V. Uspaskichu, ir tarpusavyje. Netgi pati Seimo pirmininkė gana aiškiai demonstruoja tam tikrą konflikto galimybę ar egzistavimą tarp jos ir V. Uspaskicho. Nežinau, kas bus po to, kai ją veržiantis, taip sakant, palaikantis asmuo bus izoliuotas“,- teigė L. Bielinis.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.10 val.