V. Ušackas apstulbęs – diplomatas DELFI teigė, kad susitikimo su verslininkais būta, bet jo turinys visiškai iškreiptas.

Eksministro teigimu, tarp ES verslininkų juntamas nepasitenkinimas įtampa tarp Maskvos ir Briuselio, tačiau privačiame susitikime esą neskambėjo nei užgaulios replikos, nei pareiškimai, neva ES elgesys primena „vyrą, kuris iškastruoja save, siekdamas paerzinti neištikimą žmoną“, kuriuos skelbia „The Moscow Times“.

Negana to, „The Moscow Times“ skelbia, jog buvęs Lietuvos ministras susitikimo nekomentavo – kai pats diplomatas kategoriškai tvirtina net nesulaukęs jokio paklausimo iš redakcijos.

Nusivylė įtakingu leidiniu

V. Ušackas DELFI teigė susitikęs su Europos verslininkų asociacijos atstovais, tačiau susitikimo turinys esą perteiktas smarkiai iškraipant pokalbio eigą. ES ambasadorius Maskvoje pabrėžia, jog „The Moscow Times“ iki šiol pasižymėjo pakankamai gera reputacija.

„Sudėliota be jokių faktų. Tai, kas parašyta, neatitinka tikrovės, kas buvo kalbėta. Mane labai stebina, kad tokios reputacijos laikraštis kaip „The Moscow Times“ išspausdina straipsnį net nepatikrinęs faktų“, - kalbėjo V. Ušackas.

Laikraštis skelbia, kad Lietuvos diplomatas nekomentavo susitikimo su verslininkais, kurį neva buvo priverstas nutraukti dėl pernelyg įkaitusios atmosferos. Tuo tarpu V. Ušackas tvirtina nesulaukęs jokio prašymo pakomentuoti šį susitikimą.

„Jie meluoja, teigdami, kad bandė su manimi susisiekti“, - sakė eksministras, pridurdamas, jog verslininkų asociacijos nuomonės „The Moscow Times“ taip pat neprašė.

Stebisi anonimų kupinu tekstu

V. Ušackas pabrėžia, kad laikraščio publikacijoje cituojamas būrys susitikime neva dalyvavusių verslininkų, tačiau nenurodoma nė vieno jų pavardė. Anot leidinio, susitikimo dalyviai kalbėti sutiko tik anonimiškai, tačiau diplomatas tvirtina, kad tokių pareiškimų, kuriuos cituoja „The Moscow Times“ paprasčiausiai nebuvo.

Viena spalvingiausių citatatų, neva išsakytų susitikime su ES ambasadoriumi: „Tai panašu į vyrą, kuris iškastruoja save, siekdamas paerzinti neištikimą žmoną“. V. Ušackas tvirtina neišgirdęs nieko, kas bent iš tolo primintų tokią retoriką.

„Susitikimas buvo, ir buvo diskusijos, ir buvo kalbos, ir buvo skirtingos nuomonės apie sprendimus, kuriuos kovo 6 d. priėmė ES Taryba. Ir apie galimus apribojimus. Bet visa tai vyko visiškai kitokioje šviesoje. Ir tų citatų ir pareiškimų, kaip ten rašo – įžeidžiančių ir kitokių, nebuvo vartojama. Tai giliai nustebino ne tik mane, bet, kiek žinau, ir asociacijos vadovus“, - sakė diplomatas.

V. Ušackas neslėpė, kad verslininkai nėra patenkinti padėtimi bei jau dabar pasaulio ekonomikoms juntamus smūgius, pasipylusius iškart prasidėjus krizei Kryme. Tačiau retorika esą tikrai nebuvo tokia, kokią skelbia „The Moscow Times“.

ES ir verslo asociacija neigia rusų spaudos straipsnį apie V.Ušacko konfliktą su verslu

Europos Sąjungos (ES) delegacija Rusijoje ir Europos verslo Rusijoje asociacija (AEB) pirmadienį pareiškė, kad laikraštis „Moscow Times“ paskelbė neteisingą informaciją apie ambasadoriaus Vygaudo Ušacko susitikimą su verslininkais.

Dienraštyje buvo teigiama, esą tarp verslininkų ir Lietuvos diplomato kilo konfliktas, verslo atstovams raginant ES susilaikyti nuo sankcijų Rusijai.

Bendrame verslo asociacijos ir ES delegacijos pareiškime teigiama, kad „straipsnyje pateikiami neteisingi faktai ir klaidingai interpretuojama diskusija“.

„Moscow Times“ nemėgino patikrinti arba gauti ES delegacijos vadovo ir/arba Europos verslo asociacijos komentarų. Akivaizdu, kad straipsnyje remiamasi keliais vadinamaisiais anoniminiais šaltiniais. Tai yra žemiau standartų, kurių tikimės iš gero ir gerbiamo laikraščio, tokio kaip „Moscow Times“, - teigiama pareiškime.

„Tame susitikime buvo aptariami ES ir Rusijos ryšiai bei prekyba, atsižvelgiant į neseniai paskelbtas ES Tarybos išvadas, susijusias su Ukraina. Tiek ES delegacija, tiek AEB nori įtampos deeskalavimo Ukrainoje ir aplink ją, taip pat kad ES ir Rusijos ryšiai vystytųsi bei klestėtų. ES yra aiškiai didžiausia Rusijos prekybos partnerė ir jos pagrindinė investuotoja, gyvybiškai svarbi Rusijos modernizavimui“, - teigiama komentare.

„Moscow Times“ rašė, esą V.Ušackas buvo priverstas nutraukti ketvirtadienį Maskvoje vykusį susitikimą su verslo atstovais, nes diskusijos įgijo agresyvią formą.

„Europos investuotojai sako, kad ignoruojami raginimai prieš sankcijas Rusijai“, - skelbė laikraščio antraštė.

Laikraštis citavo tik neįvardytus susitikimo dalyvius. Straipsnyje teigiama, esą vienas iš jų pasakęs, kad „Lietuvos atstovo siuntimas į Maskvą yra tarsi Izraelio atstovo siuntimas į Iraną“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (912)