Nuotraukas iš krepšinio varžybų V. Ušackas paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

„Krepšinio diplomatija Maskvoje. Žaidžiau vienoje komandoje su S.Ivanovu, A.Novaku ir kitais. Būtų gerai jei suprastume vienas kitą politikoje taip, kaip krepšinio aikštelėje“, - rašo V. Ušackas.

Rungtynes V. Ušacko ir S. Ivanovo komanda laimėjo rezultatu 77:74.

Pasipylė kritika

Buvęs Lietuvos diplomatijos šefas pastaruoju metu tėvynėje sulaukia nemažai kritikos dėl dviprasmiškų pasisakymų apie Rusiją. Ir krepšinis su S. Ivanovu jau kelia pasipiktinimą. Vienas V. Ušacko profilio skaitytojas diplomatui jau prikišo, kad tokia „krepšinio diplomatija“ atrodo neskaniai, ypač po kruvinos atakos prieš Ukrainos Mariupolio miestą, kai šeštadienį nuo rusiškų raketinių sistemų ugnies žuvo dešimtys civilių.

„Čia Mariupolio tragedijos proga žaidėt? Gėdos turėtumėt su tokia savo diplomatija“, - piktinasi skaitytojas.

Žodį tarė ir „Pinigų kartos“ vedėjas Andrius Tapinas. Jis V. Ušacką griežtai pasmerkė.

„Kaip šaunu. Kol Ukraina gedi Mariupolio, progresyvūs žmonės piktinasi Rusijos patyčiomis Jungtinėse Tautose, nuostabusis diplomatas Vygaudas Ušackas pasipuošęs legendiniais marškinėliais žaidžia krepšinį su Putino klikos vadovu ir kitais eks-KGBistais. Signalas Europai - viskas čia fain, normalūs jie vaikinai, va sportuojam sau draugiškai. Krepšinio diplomatija, my ass. Šiaip labai labai gėda“, - „Facebook“ paskelbė A. Tapinas.

V. Ušackas: laikas buvo pats geriausias

DELFI pavyko susisiekti su V. Ušacku ir pasiteirauti jo pozicijos dėl krepšinio su S. Ivanovu. Paklaustas, kaip vertina pasipylusią kritiką, ambasadorius buvo lakoniškas.

„Kiekvienas turime dirbti savo darbą“, - DELFI teigė V. Ušackas.

Pasiteiravus, ar nemano pasirinkęs prastą laiką būti Kremliaus elito kompanijoje, diplomatas patikino esąs priešingos nuomonės. „Svarbesnio laiko pokalbiui ir negalėjo būti“, - teigė V. Ušackas.

Paklaustas, ar krepšinio aikštelėje su S. Ivanovu aptarė padėtį Ukrainoje ir ES pozicijas, jis tai patvirtino, bet pokalbio detalių neatskleidė.

Krepšinis suvedė ir su S. Ivanovu, ir su V. Romanovu

Beje, krepšinis ne pirmą kartą vienija V. Ušacką ir S. Ivanovą. 2009 m. jiedu Kaune kartu stebėjo krepšinio varžybas, tada S. Ivanovas ėjo vicepremjero pareigas ir kuravo karinę pramonę. O Kaune prie jų mirgėjo ir trečias žinomas veidas - dabar Rusijoje nuo Lietuvos teisėsaugos besislapstantis bankininkas, buvęs Kauno „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas.

Vygaudas Ušackas, Sergejus Ivanovas ir Vladimiras Romanovas