Apie savo pasitraukimo priežastis abstrakčiai kalbėjęs V. Tutkus teigė neturintis priekaištų nei Krašto apsaugos ministerijai nei kokiai nors kitai valstybinei institucijai. Įvardyti suinteresuotas grupes besitraukiantis direktorius žadėjo tuomet, kai LGSPA valdyba pritars jo atleidimui ir su asociacija jo nesies jokie ryšiai.

„Pajutau, kad prasidėjo puolimas nepatenkintų ir leisiu sau pasakyti - suinteresuotų, tarp jų ir finansiškai - grupių puolimas viešojoje erdvėje, daugiausiai internetinėje, naudojant neleistinas juodąsias technologijas. (...) yra finansiškai suinteresuotų grupių ir aš jas noriu įvardyti. Bet įvardyti kaip nepriklausomas gynybos ekspertas", - spaudos konferencijoje sakė V. Tutkus.

Anot V. Tutkaus, pagrindinis jo, kaip direktoriaus interesas, buvo sukurti nišą asociaciją vienijančioms įmonėms veikti Lietuvoje ir tarptautinėse rinkose.

Apie savo pasitraukimą iš LGSPA direktoriaus posto V. Tutkus spaudos pranešimu informavo trečiadienio popietę, pareiškimą dėl išėjimo jis pateikė ketvirtadienį, tačiau sprendimą dar turės patvirtinti asociacijos valdybos taryba. LGSPA jis vadovavo nuo šių metų liepos, poste pakeitęs Vaidotą Malinionį. V. Tutkus turi atsargos generolo leitenanto laipsnį, iki 2009 m. jis buvo kariuomenės vadas, vėliau dirbo logistikos bendrovėje „Hoptrans Projects".

LGSPA valdybos pirmininkas Egidijus Skužinskas Eltai sakė, kad V. Tutkaus atsistatydinimas jam yra netikėtas, o su atsargos generolu jis planuoja susitikti rugsėjo 14 dieną šaukiame valdybos posėdyje. Kitų V. Tutkaus pasisakymų E. Skužinskas kol kas nekomentuoja.

„Išklausysime detales, priimsime sprendimą", - teigė E. Skužinskas.

Apie savo pasitraukimą iš LGSPA direktoriaus posto V. Tutkus spaudos pranešimu informavo trečiadienio popietę, pareiškimą dėl išėjimo jis pateikė ketvirtadienį, tačiau sprendimą dar turės patvirtinti asociacijos valdyba. LGSPA jis vadovavo nuo šių metų liepos, poste pakeitęs Vaidotą Malinionį. V. Tutkus turi atsargos generolo leitenanto laipsnį, iki 2009 m. jis buvo kariuomenės vadas, vėliau dirbo logistikos bendrovėje „Hoptrans Projects".

LGSPA šiuo metu vienija daugiau kaip 100 įmonių, kurių produkcija ir paslaugos gali būti panaudotos ne tik civilinėje, bet ir karinėje srityje. Pernai asociacijai priklausančių įmonių pajamos siekė 128 mln. eurų, iš kurių 30 mln. eurų buvo pajamos už eksportuotas prekes ir paslaugas. Anot V. Tutkaus, per jo vadovavimo laikotarpį asociacija pasipildė dešimčia naujų narių.

Ketvirtadienį V.Tutkus teigė, jog panašų spaudimą yra patyręs ir jo pirmtakas V.Malinionis. Tačiau pastarasis BNS ketvirtadienį šiuos generolo teiginius paneigė ir patikino jokio spaudimo nepatyręs.

„Jokio spaudimo aš nebuvau patyręs, iš jokių partijų, vyriausybinių ar nevyriausybinių organizacijų ar iš kokių kompanijų. Tai tiesiog tuomet buvo toks valdybos sprendimas, jie (asociacijos valdyba -- red.) nutarė tam tikru momentu pakeisti direktorių ir man buvo pasiūlyta išeiti iš tų pareigų. Iš esmės tai buvo valdybos valia. (...) Galbūt valdyba matė, kad būsimas asociacijos vadovas jiems sudarys geresnes sąlygas vystyti verslą, Be abejo, jie tikėjosi kažkokios didesnės naudos iš to“, - ketvirtadienį savo pasitraukimo iš asociacijos vadovo pareigų aplinkybes aiškino V.Malinionis.