Kaip rašo PL DELFI, radijo stoties „Znad Wilii“ laidoje „Salon polityczny“ LLRA lyderis negailėjo kritikos liberalams ir jų lyderiui Vilniuje. V. Tomaševskis ragino vertinti „darbus, o ne žodžius“ ir priminė, kaip liberalas Gintaras Steponavičius vadovavo lenkų mažumą papiktinusios švietimo reformos diegimui.

„Mūsų žmonės labai gerai pamena, kaip vadinamieji liberalai, kurie turėtų būti palankūs tautinėms mažumoms, elgėsi lenkų ir kitų mažumų atžvilgiu“, - sakė V. Tomaševskis.

Klausiamas, ar pritaria šauktinių sugrąžinimui į kariuomenę, LLRA lyderis iniciatyvą palaikė – esą kiekvienas vyras turi kariuomenėje praleisti bent trejetą mėnesių. O laidos vedėjai Renatai Widtmann pasiteiravus, ar Lietuvoje įmanomas ukrainietiškas „žaliųjų žmogeliųkų scenarijus“, europarlamentaras nutarė dar pakalbėti apie liberalus.

„Jei Vilniuje laimės liberalai – tai bus žydrieji žmogeliukai. Rusiškai – голубые“, - rėžė V. Tomaševskis.

Kaip ir anksčiau, LLRA lyderis neišsižada Georgijaus juostelės, kurią atlape gegužės 9-ąją segėjo kartu su Lenkijos vėliavos spalvomis. O paklaustas, ar jam atsiperka „flirtas“ su prokremliškais veikėjais, politikas su pastaruoju žodžiu nesutiko.

„Flirtuoti galima su panele. O aš esu vedęs, taigi nebeflirtuoju“, - sakė V. Tomaševskis.

DELFI primena, jog LLRA lyderis Vilniaus mero rinkimuose vos nesukėlė sensacijos. Kone iki paskutinių balsų skaičiavimo valandų jis laikėsi antroje vietoje, o perrinkimo siekiantis meras Artūras Zuokas į traukinį įšoko LLRA vedlį aplenkdamas kiek daugiau nei pora tūkstančių balsų. Politologas Mažvydas Jastramskis mano, kad vieša V. Tomaševskio parama – vienintelis A. Zuoko šansas pakovoti su R. Šimašiumi antrajame ture, kuris vyks kovo 15 d.